Tusmørkets søn af Mads Schack-Lindhardt
Tusmørkets søn af Mads Schack-Lindhardt

Tusmørkets søn af Mads Schack-Lindhardt

04.04.19
Fantasy: Utrolig gennemført fantasyfortælling, som skal læses!

Hvis du endnu ikke har stiftet bekendtskab med denne forfatter, så skal du gøre det. Debutbogen Tir-Nâzrals arving er en hæsblæsende og spændende fantasyfortælling, der slet ikke har fået ros nok. Den er utrolig gennemført og velskrevet, og i det hele taget spilles der bare på alle de rigtige tangenter – i hvert fald for mig.

Taykyn har ikke lyst til at være forkynder i sin klan. Han føler ikke, at han passer ind, og det gør han nok i virkeligheden heller ikke. En dag angribes klanen, og Taykyn træffer det valg, der bliver grobund for hele hans fremtid. Det går ikke så godt for Taykyn – i hvert fald ikke i starten. Heldigvis lærer han hurtigt, og han er ikke bange for at slå igen. Langsomt opdager han dog, at mørket påvirker ham, og han begynder at glemme – lige indtil den dag, hvor han står ansigt til ansigt med en anden elver, en elver, som han aldrig burde have glemt. Nu skal Taykyn afdække sandheden om de første elvere og de kræfter, han selv bærer. Det bliver dog ingen nem sag, men heldigvis er han omgivet af venner, der både vil låne ham deres våben og komme med en kvik bemærkning – ofte når det er dybt upassende, men sådan er venner jo.

Jeg sad limet til siderne og kunne slet ikke slippe bogen, da jeg var gået i gang. Som i Tir-Nâzrals arving er der en masse navne, vi skal lære, og en helt ny kultur, vi skal lære at bevæge os i, men selvom det nogle gange kan være hårdt med nye navne og mærkelige stavemåder, fungerer det bare rigtig godt her. Persongalleriet matcher også historien godt, og Taykyn kommer på kant med flere, end han bliver venner med. Alligevel formår han at samle sig en lille skare af personer, der vil støtte ham – og måske endda dø for ham. Jeg blev flere gange overrasket, chokeret og frustreret over, hvad han oplevede, og det er rigtig fedt, at en bog kan give så mange forskellige følelsesudbrud. Ofte måtte jeg lige blinke med øjnene et par gange eller læse sætningen igen for at være helt sikker på, at jeg nu havde læst det, jeg havde. Samtidig er historien utrolig velskrevet, og sproget flyder bare, så man slet ikke lægger mærke til, hvor hurtigt man vender siderne, før der ikke er flere tilbage.

Jeg glæder mig virkelig meget til at læse mere, og jeg håber, at Mads har mange flere historier om Tir-Nâzral og alle de personer, der gemmer sig her – for jeg er slet ikke klar til at sige farvel endnu!

Inspiration