Når månen står op af Sarah Crossan

Når månen står op af Sarah Crossan

31.07.19
Ungdomsroman. Stærk og skræmmende ærlig læsning om familie og dødsstraf.

Sarah Crossan har tidligere skrevet "One", som er en ret speciel læseoplevelse. "Når månen står op" er også speciel. Den er nemlig ikke skrevet som en almindelig bog, men mere i kortprosa eller digtform næsten. "Kapitlerne" er meget korte - en side hver oftest, som beskriver hvordan Joe har det. Hvad han oplever. Hvordan deres liv var inden Ed kom i fængsel og hvordan deres liv er nu.

Historien

Det er en utrolig tragisk historie, hvor den smule håb der var til at starte med, bare bliver mindre og mindre. Det er en historie der sidder i en længe efter sidste side er vendt. 

Den er rå på en helt særlig måde og selvom der som sagt ikke står meget på siderne, kommer man utrolig tæt på Joe alligevel. Man føler både hans skam over broderens handling, håbet om at han er uskyldig, forvirringen over de romantiske følelser han pludselig oplever midt i al sorgen. Hvad skal han gøre med dem?

Vurdering

Det er en hjerteskærende og interessant historie, som udskolingselever helt sikkert ville kunne arbejde med. Det er måske ikke lige den første bog man vælger til lystlæsning, men jeg vil varmt anbefale den. Den er hurtig læst, men den er ikke let at slippe.
 

 

Inspiration