Poetisk gyser for unge og voksne

Hvad ved vi egentlig om hvad der sker, når vi dør? Bliver vi til spøgelser eller fortabte sjæle, der jager de levende? ’Med døden til følge’ er en gysende historie om at miste et barn, og derefter kun kan leve i skyggen af sorgen.

Liva er lillesøster til Victor, som døde for 3 år siden. Hendes far og mor er helt gået i stå. De taler kun om hvor dygtig og god Victor var til alting, og hvis skyld det var han døde. De glemmer at leve, og glemmer at Liva også har brug for dem. Om natten flyttes rundt på tingene, og nogen sover i Victors seng. 

Livas fortælling er ikke unik. Jeg tror, at mange kender nogen, eller måske selv har oplevet, at de døde er blevet løftet op og dyrket, så der ikke er plads til de levende. Lars Daneskov har skrevet denne poetiske gyser, som kan bruges til en god snak om døden. Om at sorgen og smerten nu altid vil være der. At det er vigtigt, at vi taler om at leve med det, som er sket. Bogen har en meget fin veksling mellem en gyser og en sorgbearbejdning. Kan læses af både børn (12+) og voksne.

Bogen er egnet til skoleklasser, der vil arbejde med emnet. På Forlaget Gutkinds hjemmeside kan man finde mere om bogen, og et sæt med 13 spørgsmål, som man kan bruge i samtalen.

Inspiration