Fra drabsforsøg til poesi

Er du vild med true crime om bandekriminalitet, men træt af at læse de evindelige selvbiografier om pumpede gangstertyper, der har gennemgået et exit-program og nu vil leve af royalties fremfor narkopenge?

Litteratur om organiseret kriminalitet kommer i mange genremæssige afskygninger, men ikke så ofte i form af lyrik. Haider Ansari, som tydeligvis er inspireret af Yahya Hassan, skrev en digtsamling under en årelang afsoning af en dom for drabsforsøg.

I bogen Institutionaliseret får vi i poetisk form et ærligt indblik i et barsk miljø i København. Et indblik der gør, at man både får sympati med forfatteren, men også væmmes fælt ved den brutalitet og afstumpethed der eksisterer, når den kriminelle underverden kolliderer med det etablerede samfund.

Det seneste års tid har Aalborg desværre været genstand for en banderelateret konflikt. Der har været knivstikkerier og sammenstød på åben gade. Der har sågar været en skudepisode tæt på Hovedbiblioteket.

Denne bog portrætterer, hvordan helt unge drenge dropper at spille fodbold og lave lektier til fordel for narkohandel og dyrt mærketøj. Bogen adresserer således en aktuel samfundsmæssig udfordring, som også er relevant i Aalborg, så unge mennesker ikke bliver suget ind i bandemiljøet.   

Du kan her læse mere om, hvordan Aalborg Kommune forsøger at forhindre at unge mennesker ender i de kriminelle miljøer her.

Du kan også læse om Regeringens bandepakke, som blandt andet sætter hårdt ind mod ulovlige knive og skydevåben her.

Inspiration