Kanin & Bjørn - en plage uden mage af Julian Gough
Kanin & Bjørn - en plage uden mage af Julian Gough

Kanin & Bjørn - en plage uden mage af Julian Gough

03.04.19
En fin højtlæsningsbog om det gode i at se tingene fra en ny vinkel

Hvordan ville du have det, hvis alting bare gik imod dig? Sådan har Kanin det.

Kanin har sovet trygt og godt i Bjørns hule hele vinteren. Nu er det dog forår, og Kanin kan mærke, at det er tid til at forlade hulen – ikke mindst fordi Bjørn snorker helt vildt. Da Kanin kommer ned til sin hule, sover der dog en anden der, og da Kanin endelig får sparket ham ud, kræver hulen en rengøring. En rengøring, der bliver forstyrret af en værre larm. Hvorfor kan Kanin ikke bare få lidt ro?

Den, der larmer, er Spætte, der hakker i træet over Kanins hule. Kanin bliver vred og frustreret over Spættes larm, og bedst som han hidser sig op, kommer Bjørn luntende. Bjørn prøver at være forstående, men Kanin ender også med at blive sur på hende. Bjørn får dog til sidst overtalt Kanin til at komme op i træet og nyde udsigten. Kanin indser nu, at det måske er ham, der skal prøve at lade være med kun at se det negative hele tiden. Det er dog lettere sagt end gjort at forandre sig! Godt, at Kanin har gode venner omkring sig, der kan hjælpe.

Denne bog er en meget fin historie om venskab, visdom og om at indse sine egne fejl og mangler. De skønne illustrationer underbygger historien fint, og både store og små vil finde den underholdende.

 

Inspiration