Den rustne verden af Adam O

Den rustne verden af Adam O

14.05.19
Hvis du står og mangler en god højtlæsningsbog til dine børn (9-13 år) eller en bog de selv kan læse, så kan jeg varmt anbefale denne.

Det her er sådan en bog hvor det hele virkelig bare spiller: der er masser af action, god humor, viljestærke og kloge børn der ikke lader sig narre af fordummende tv-propaganda, og ikke mindst et håb om at overleve sammen. ⁣

Den sætter vores samfund på spidsen, for hvad vil der ske hvis Danmark blev dækket af skrald? Hvordan vil klimaet så se ud? Hvor ville vi bo? Det er en løftet pegefinger om at vi skal huske at tage vare på vores land og planet, inden vi ender med at bo under en kuppel på Grønland.

Historien er velskrevet og jeg er sikker på at mange børn kan finde træk ved karaktererne som de kan genkende og spejle sig i. Der er mange hverdagsepisoder som de fleste vil kunne genkende: at man skændes om morgenen over hvem der skal bruge toilettet, hvem der bestemmer hvad de skal se i tv, hvad de skal have at spise osv. Selvom det er en dystopisk fortælling, er der stadigvæk træk fra den nutidige verden. De fire søskende er uenige om mange ting, er de dog enige om at alle skal nå helskindet frem til deres morfar.

Læs den - store som små, der er masser af underholdning og gode emner der kan tages op til samtale!