Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Målgruppe
For voksne
Unge/Voksne

Vælgermøde i øjenhøjde

26.10.21
Aalborg Bibliotekerne bryder formatet, når dørene åbnes til vælgermøde i anledning af kommunalvalget. I år bliver intet, som det plejer.

I stedet for den traditionelle paneldebat inviterer biblioteket d. 26. oktober til et salon-arrangement, hvor der gives mere plads til den ægte samtale mellem mennesker.


Her bryder man med den sædvanlige opstilling, hvor kandidater skal profilere sig på bekostning af nuancer og perspektiv. I stedet for de skarpt optrukne fronter, får publikum nu mulighed for at møde 2-3 politikere ad gangen ved tre 20-minutters seancer omkring et bord.


Salon og samtalemenuer

Indtil videre er følgende deltagere bekræftet: Hans Peter Beck (I), Rosalina Svane Schmidt (Ø), Brian Dahl (Æ - Frihedslisten), Helle Frederiksen (A), Ole Friis (V), Wickie Holm (G - Veganerpartiet), Jens Harder Vingaard Larsen (Å), Morten Thiessen (C), Jesper Veiby (K), Anders Wested (T - Trafikalt Folkeparti), Jane Østergaard (SF) og Torben Mørk (Nye Borgerlige).

Til arrangementet rokerer politikerne rundt, når der ringes med en klokke; men indtil da har borgerne dem helt for sig selv ved bordet. Til at få samtalen på gled er der ved hvert bord en række samtalemenuer med  4-6 temaer, som politikerne og borgere kan tage udgangspunkt i.

Til den bekymrede vælger, der frygter at skulle vansmægte til arrangementet, kan det oplyses, at der på dagen både vil være valgkavalkage og kaffe så sort, at man ikke kan se krydset i bunden.

Samtalesalonerne hos Aalborg Bibliotekerne er en del af en større landsdækkende satsning, hvor landets folkebiblioteker på samme dag og tid - den 26. oktober kl. 19-21 - indbyder til vælgermøder for at hylde og sætte fokus på det levende demokrati. 

Nationalt regner man med, at det bliver Danmarks største vælgermøde, og du kan være med her fra Aalborg ved at deltage i samtalesalonerne på Hovedbiblioteket.