Thomas Piketty Kgl. Biblioteks

Foredragssalen
Køb billet(ter)
Unge/Voksne

Live Streaming-event med økonom Thomas Piketty direkte fra det Kgl. Biblioteks internationale forfatterscene

11.11.20
Økonom Thomas Piketty i samtale med Rune Lykkeberg i Den Sorte Diamant - streamet til dig.

Den tiltagende globale ulighed har stået skarpt på den internationale dagsorden de seneste årtier. Den er blevet diskuteret på kryds og tværs, målt og vejet, og har været genstand for offentlig bekymring.

Den verdenskendte franske økonom Thomas Piketty satte med Kapitalen i det 21. århundrede fokus på koncentrationen af rigdom hos de allerrigeste. Piketty er gæst i Den Sorte Diamant til en samtale med chefredaktør Rune Lykkeberg om opfølgeren til det, der blev kaldt en af århundredets vigtigste bøger. Den nye bog Kapital og ideologi handler om ulighedens historie. Kapital og ideologi er på én gang en genfortælling af verdenshistorien, en skarp kritik af nutidens politik og et dristigt bud på et nyt og mere fair økonomisk system.

Arrangementet live-streames direkte til Foredragssalen på Hovedbiblioteket i Aalborg og der kan sendes spørgsmål fra deltagerne direkte til hovedpersonerne på scenen i Den Sorte Diamant.

Aftenen indledes med en kort introduktion til emnet.