Anders Legarth i løbetøj
Foto: Jan Grarup

Om dette arrangement

Tid
19:00 - 21:00
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Glashjørnet
Målgruppe
For voksne
Køb billet(ter)
Unge/Voksne

Jeg løber – for at overleve

21.09.21
Hudløst ærligt foredrag med forfatter og journalist Anders Legarth Schmidt om sorg, tanker og livet efter et stort tab.

Det begynder, da portøren trækker et lagen hen over datterens hoved. Hun er død. Men Anders Legarth Schmidt lever. Nogle timer efter, at en portør har kørt datteren væk, snører Anders sine løbesko. 

Anders Legarth Schmidt begyndte at løbe den dag, hans datter døde bare 6 år gammel. I løbeturene fandt han en form for lindring i sin bundløse sorg og en forbindelse til sin afdøde datter. 

Det blev til bogen ”Jeg Løber”, der udkom i 2018 på Politikens Forlag til flotte anmeldelser. Bogen såvel som Anders’ gribende, livsbekræftende og personlige foredrag handler om, hvorfor han begyndte at løbe, og hvad der skete med ham, første gang han løb efter datteren Ellens død. 

Du kan opleve den prisvindende forfatter og journalist Anders Legarth Schmidt fortælle om sorg, tanker og livet efter et stort tab i et hudløst ærligt foredrag.

Med dette rørende og inspirerende foredrag fortæller Anders åbenhjertigt om sit livs største sorg: At miste sin seksårige datter til kræft, og hvordan han ved at løbe fandt en vej i livet. Muren af sorg blev på de daglige løbeturene afløst af lettelse i krop og sind. 

Arrangementet er lavet i samarbejde med Landsforeningen Mistet Barn, som på aftenen fortæller om foreningens arbejde med sorggrupper og om at støtte forældre i sorg. Det er samtidig en del af DR og Danmarks bibliotekers temasamarbejde Sammen i bevægelse, der kører fra uge 36-41.

Materialer