Tilfældighederne spil

Unge/Voksne

Bogcafé - Tilfældighedernes spil. HUSK AT BOOKE BILLET

04.12.20
På denne bogcafe fortæller vi om de romaner, hvor en tilfældighed giver handlingen en overraskende drejning.

En forbyttet kuffert. En uventet gevinst. Et godt råd fra en mystisk fremmed. En uforudsigelige hændelse. Tilfældigheder er begivenheder uden en egentlig årsag. Men vi mennesker søger altid efter en mening med tilværelsen og derfor bliver bøger, hvor tilfældigheder spiller en hovedrolle, ofte til en jagt på mening.

Mange spændingsbøger, filosofiske romaner og romantiske dramaer har tilfældighedernes spil som omdrejningspunkt. På denne bogcafe fortæller vi om romaner, hvor livet på grund af en tilfældighed ikke lige blev som planlagt. På godt eller ondt.

En lille ubetydelighed kan være det der gør den store forskel. En overraskende omvej i et ellers forudsigeligt liv kan ændre din livsbane. Hvis nye muligheder pludselig kommer i spil, hvad ville der så ske ved det?

Inden for musikken er det jazzen, der legesygt eksperimenterer og lader tilfældighederne i øjeblikket råde. Men tag ikke fejl - det kræver en sikker hånd. En af Aalborgs jazzpianister af fineste slags, Helle Nystrup Lund, sætter stemningen med sine jazzimprovisationer and all that jazz.