Tællebøger, bøger om tal

Tælle til en og tælle til to … Gode tællebøger til børn

10.11.21
Der findes utallige tællebøger. Her her vi samlet nogle særligt fine af slagsen.

Det kan være både sjovt og lærerigt at gå på opdagelse i tallenes verden – også for det lille barn. Du har måske hørt dit barns dagplejer eller pædagog nævne ’matematisk opmærksomhed’. Det handler om at give det lille barn en forståelse af forskellen på "mange" og "få" og at følge barnets nysgerrighed for at sætte noget i forhold til noget andet.

Læs også: Matematisk opmærksomhed - hvad går det ud på? 

Der findes tællebøger med fuld fart på, og hvad end I er til pølser, pirater, sommerfugle, Cirkeline eller blot en god historie, har vi en tællebog klar. Det gælder om at finde noget, der vækker barnets interesse.

Tal, syng og læs om tal

For mange børn er det sjovt at sætte både krop og stemmebånd i spil – også når det handler om tal. Lotte Sallings ”Tal-atlet” viser, hvordan I kan lære tal og former med hele kroppen. Gennem små rim og remser og figurøvelser præsenteres tallene fra 0-10 og forskellige former på en sjov måde.

I kan også gå på opdagelse i "Tællebog for det mindste: Løft flappen", der både er en indbydende findebog og tællebog, hvor barnet skal finde forskellige dyr og ting bag flapperne i forskellige scenarier, som fx en køkkenhave, junglen eller zoo-dyr på bustur. 

Herunder finder du et udvalg af sjove, finurlige og endda fortryllende smukke tællebøger. Vi håber, at du kan finde en, der passer lige til dit barn. Ellers er der flere, hvor de kommer fra.

God tælle- og læselyst!

 

Inspiration