Gale og geniale film til ferien

Fire film fra Filmstriben, der alle emmer af glæde, galskab og genialitet.

Vi må efterhånden se det i øjnene… efteråret er ved at bide sig fast. På trods af enkelte smålune dage fortæller tidligt mørke og naturens farver os, at sommeren er endegyldigt forbi. Det er blevet tid til hjemlig hygge, med spændende bøger, spil, musik og… gode film. Og derfor træder Filmstriben atter til med en hjælpende hånd, med fire film der alle emmer af glæde, galskab og genialitet.

I ”Logan Lucky”, Instrueret af superæsteten Stephen Soderberg, følger vi et genialt kup begået af en noget dysfunktionel bande, der bl.a. inkluderer Daniel Craig hvis figur taler med den fedeste sydstatsdialekt. ”De elskende passagerer” af farveglade Pedro Almodovar, er en satirsk politisk fabel om alverdens genvordigheder ombord på et ulykkesramt passagerfly. I ”Det spritnye testatmente”, møder vi selveste Gud. Han bor ikke i himlen, men i en lejlighed i Bruxelles, og han er gnaven. Det går ud over alle os dødelige, indtil hans lille datter beslutter at nu må det være nok, og beslutter at skrive et nyt testamente. Den svenske multikunstner Lasse Åberg er en mester i at spille grå eksistenser, bl.a. som Stig Helmer Olsson, som man først stiftede bekendtskab med i ”Selskabsrejsen” fra 1980. ”Kuropholdet” fra 1999 er den femte film i serien om Stig Helmer, og er både lidt smågal og lunt hyggelig på samme tid.

Lav en kop varm chokolade (med flødeskum forstås), sæt dig godt til rette, og hav en rigtig god efterårsferie i filmens tegn. Og husk, der er mange flere gode film på Filmstriben.

Logan Lucky

De tre Logan-søskende Jimmy (Channing Tatum), Mellie (Riley Keough) og Clyde (Adam Driver) vil lave et gigantisk kup under årets største NASCAR motorløb, The Coca-Cola 600. De har endda allieret sig med USA’s ypperste ekspert i at sprænge pengetanke i luften – Joe Bang (Daniel Craig). Der er bare et lille problem – de skal først have ham ud af spjældet…

Instruktøren Steven Soderbergh er tilbage med en action-packed komedie med et suverænt firkløver som kupmagere.

Se Logan Lucky på Filmstriben

De elskende passagerer

En fejl i landingsstellet tvinger et fly til at cirkle over landingsbanen indtil en løsning er fundet. Imens deler det homoseksuelle kabinepersonale rundhåndet ud af alkohol og stoffer til passagererne, hvilket fører til bekendelser og seksuelle udskejelser.

Pedro Almodovar disker igen op med et sjovt og sarkastisk syn på livets absurditeteter.

Se De elskende passagerer på Filmstriben

Det spritnye testamente

Gud findes! Han bor i Bruxelles og er en rigtig skiderik; indebrændt og tvær over for sin kone og datter. Han sidder dagen lang foran computeren og opsætter regler til gene for hele jordens befolkning. Hans søn, ”JC”, har allerede forladt familien for længst, men Guds endnu ukendte datter, Ea, bor hjemme og er godt træt af sin fars egoistiske og kyniske måde at bruge sin autoritet på. Hun gør klar til oprør, kortslutter hans computer og tager ned på jorden for at finde de disciple, der skal hjælpe hende med at genskabe verden.

Se Det spritnye testamente på Filmstriben

Kuropholdet

Den kiksede Stig Helmer Olsson har mistet modet, sygner hen foran tv, lever af junkfood og bliver tykkere og tykkere. Men vennen Ole får ham med på kurophold, hvor mudderbadning, kinesisk gymnastik og mødet med behandleren Rebecka får ham på nye tanker.

Se Kuropholdet på Filmstriben

Inspiration