3 hits fra bogåret 2020

03.12.20
Hvilke bøger er årets bedste? Litteratursiden gør status på bogåret 2020.

Årets bedste bøger stiller store spørgsmål - om at være menneske i en dilemmafyldt opvækst, om at tage ansvar under katastrofer og samfundskriser og om modet til at finde accept i livet, kærligheden og kunsten. 

Vanvittige virkeligheder, der udfordrer logikken

Litteraturen 2020 bevæger, forvrænger, forvrider og fortætter. Vi bliver som læsere forført i vanvittige virkeligheder og vender tilbage med ny indsigt, som ændrer vores tanker og udfordrer vores logikker. Litteratursidens redaktion har udpeget årets bedste bøger, som rummer både smertelige psykologiske dramaer og storlinjede historiske beretninger.

Læs med nedenfor, hvor du kan få et smugkig på Litteratursidens anmeldelser af tre af bøgerne på listen.

Litteratursiden - alt det du vil vide om litteratur

Litteratursiden er din genvej til inspiration, baggrund og viden om ny og ældre skønlitteratur og faglitteratur for både børn og voksne. Find de bedste læseoplevelser året rundt og følg med i det sidste nye fra bøgernes verden.

Så hvad end du leder efter din næste læseoplevelse, er studerende eller bare elsker bøger, kan du hver uge fordybe dig i nye anmeldelser, lister, temaer, forfatterportrætter og analyser.

Læs hele temaet om Årets bedste bøger 2020 på Litteratursiden.dk

Indtil vanvid, indtil døden af Kirsten Thorup

En fremragende og tankevækkende roman om en dansk kvinde, der efter sin mands død i 1942 tager på rekreation i München og oplever hverdagen i det nazistiske Tyskland.

Læs anmeldelsen af Indtil vanvid, indtil døden af Kirsten Thorup på Litteratursiden.dk

 Sofie Amalie Klougart

Foto: Sofie Amalie Klougart

Meter i sekundet af Stine Pilgaard

Stine Pilgaards sproglige sprødhed og suveræne timing kan genkendes på 50 bøgers afstand. 'Meter i sekundet' er ladet med sprog, kørelektioner, kærlighed, smøger, sammenhold, samtalelængsel og vilje.

Læs hele anmeldelsen af Meter i sekundet af Stine Pilgaard på Litteratursiden.dk

 Astrid Dalum

Foto: Astrid Dalum

Tabita af Iben Mondrup

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Læs hele anmeldelsen af Tabita af Iben Mondrup på Litteratursiden.dk

 Politikens Forlag

Foto: Les Kaner

Logo Litteratursiden.dk

Inspiration