Wildcard af Marie Lu
Wildcard af Marie Lu

Wildcard af Marie Lu

03.04.19
Ungdomsbog: Hæsblæsende action om virtual reality-spil og etik.

Hold på hat og briller, for igen går det stærkt! Hele handlingen i Wildcard udspiller sig på nogle få dage, og Emika skal både nå at redde Hideo, redde hans software og redde hele verden – ikke noget pres her. Hvis du har læst Ready Player One, skal du helt sikkert også læse denne serie.

Selvom serien har en pige i hovedrollen, bliver det aldrig piget eller tøset. Der er smæk for skillingen, og selvom jeg savnede lidt flere spildetaljer, ligesom der er i første bind, så sker der noget hele vejen igennem. Det er først til sidst, at vi kommer ind i Warcross-spillet igen, og denne gang er det med livet som indsats. Kærlighedsaspektet fylder ikke for meget, og det bliver ikke sukkersødt – for Emika og Hideo er dybt uenige langt det meste af tiden.

Det er interessant og spændende med historier, der tør tage diskussionen op om, hvor langt vi etisk og moralsk kan tillade os at gå, og jeg håber da, at det er med til at sætte nogle tanker i gang hos de unge læsere, der skal forme vores fremtid.

Jeg kan i hvert fald sige så meget, at jeg nød at læse begge bøger. Hvis man er til sci-fi, computerspil og en virkelig spændende historie, hvor intet er, som man først troede, så skal man helt sikkert læse Warcross-serien.

Inspiration