Billede af bogen Mit barn tager ikke stoffer - jeg har spurgt af Julius Mygind Mühlhausen

Mit barn tager ikke stoffer - jeg har spurgt af Julius Mygind Mühlhausen

En ærlig bog om unge og misbrug fra det virkelige liv.

Julius og Magnus er begge unge fra velfungerende, kærlige og opmærksomme familier. To unge mænd med venner og sport på vej i uddannelsessystemet. Alligevel havner de i misbrug af hash og kokain. 

Hvordan havner man i misbrug? To unge og deres forældre fortæller.

Julius og Magnus fortæller i hver deres afsnit i bogen om deres opvækst i helt almindelige familier samt om, hvordan de havnede i misbrug. Julius var den usikre unge mand, der blev mobbet, og gerne ville leve op til sine ældre venners normer. Magnus startede, fordi det var forbudt og spændende, og fordi han gerne ville være sej med de seje. 

Derefter overlades ordet i bogen til deres mødre, der hver for sig sætter ord på mistanken om de unges misbrug. Hvordan de greb konfrontationen an. Hvor pinlig og skamfuld de fandt situationen. Hvad griber man fat i som forældre? Hvilken form for støtte, der redede deres sønner ud på den anden side.

Vurdering

Ordet selvhjælpsbog har for nogen en klang af, at nu-piller-vi-altså-os-selv-i-navlen, men bruger man ordet i dets bedste betydning - bøger, der kan hjælpe dig med at tænke over livet og få et godt råd med på vejen - giver det god mening at bruge det som beskrivelse af 'Mit barn tager ikke stoffer'.

Bogen er ment som hjælp til familier ramt af misbrugsproblemer. Den hjælp, som familierne ikke fandt, da de stod midt i krisen. Som Julius og Magnus selv siger: 'Har I børn, der kan lide at læse, så stik dem måske denne bog'.

Bogen er meget letlæst og indeholder faktaafsnit om hash, kokain og MDMA (lægefagligt), unges omgang med stoffer (politiets vurdering) samt narkotests (apoteker-fagligt).
 

Inspiration