Forsiden af If the shoe fits af Julie Murphy

Askepot møder The Bachelor

08.09.22
Cindy og Henry redder hinanden fra dårlige sædemakkere og en kedelig flyrejse, men trods gensidig tiltrækning skilles de ved bagagebåndet …

Mens Cindys bedste veninde og roommate har fået sin praktikplads forlænget til en deltidsstilling, har Cindy med nød og næppe gennemført sin designuddannelse og er nu på vej fra New York hjem til LA og sin stedmor, stedsøstre og 4-årige trillingesøskende, som hun har lovet at passe hen over sommeren. Hendes mor døde, da hun var i high school og hendes far, mens hun gik på college, og sorgen over forældrene har det sidste års tid lammet hendes kreative åre, og hun trænger til en pause hjemme som den elskede søster, der laver grilled cheese sandwiches til både små og store, og finder ud af at være en del af en familie igen.

Sko, sko, sko og sko

Cindys store passion er sko. Hun designer sko, samler på sko, drømmer om sko og har en historie om alle sine sko. Cindy har ingen problemer med at være tyk, men som overvægtig har det aldrig været let for hende at finde ordentligt, moderigtigt og flot tøj i sin størrelse, hvorimod sko altid var en mulighed. Her kunne hun dele størrelse med de tynde modeller. Det var skoene, der fik hende ind i designverdenen og med dem, hun vil skabe sit navn. 

Uventet møde med Mister Right – igen

Hendes stedmor Erica er skaber af det populære realityshow Before Midnight, hvor en velrenommeret ungkarl i løbet af nogle uger dater en gruppe nøje udvalgte kvinder og langsomt finder frem til ”wifey” (klart inspireret af The Bachelor). Da et par deltagere hopper fra i sidste øjeblik, melder Cindys to søstre sig straks på banen. Efter lidt betænkning beslutter Cindy sig for at gøre det samme og benytte eksponeringen i Before Midnight som en platform til at vise sine designs frem og skabe sig en vej til et job i modebranchen. For en mand skal hun i hvert fald ikke have ud af sådan et show.

Hvad hun ikke forventer, er at stå ansigt til ansigt med Henry, da hun stiger ud af Rolls-Roycen. Ham, hun med det samme følte sig tryg ved og glad i selskab med, og som hun aldrig havde troet, hun skulle møde igen, og da slet ikke i et realityshow, de begge mente var langt fra, hvad de havde lyst til at udsætte sig selv for.

Kæmp for din plads

I løbet af optagelserne til Before Midnight går det efterhånden op for Cindys søstre, konkurrenter, stylister og programledere, at det slet ikke er så let at finde smart tøj i størrelse 18+, når de fleste modelabels ikke når ud over en str. 10, og Cindy må igen og igen finde kreativiteten og et par skarpe bemærkninger frem for at kunne deltage på lige og flot påklædt fod med de slanke konkurrenter. Heldigvis genfinder hun så småt kampånden og lysten til at designe, idet konkurrencen om drømmemanden pludselig bliver meget mere personlig, end hun havde forventet, da hun meldte sig til det meget lidt virkelige ”reality”-show. 

Moderne eventyr

“If the shoe fits” af Julie Murphy er en herlig lækkerbisken af et moderne eventyr. Alle bokse er tjekket, men uden at det virker kunstigt. Der er en dybde og ægthed i karaktererne, som er forfriskende, især i forhold til det klichefyldte udgangspunkt og manges meget små roller i historien. Absolut en anbefaling værd.
 

Inspiration