Emma anbefaler: Påskebøger

Det er snart ved at være tid til at male æg, trille dem ned af bakker og spise tonsvis af chokoladeæg. Her er fire bud på gode påskebøger til at komme i stemning med.

Et rigtigt påskeæg af Patricia Toht

Et rigtigt påskeæg er en rigtig sød og flot illustreret billedbog, som handler om traditionerne omkring æg i påsken. Hønseæggene skal hentes ude ved hønsene, så skal de pyntes så fint, og til sidst skal de trilles.
 

Jeg er ikke påskeharen! Af Saskia Gwinn

Jeg er ikke Påskeharen! Er en sjov og anderledes billedbog, fyldt med gode grin og flot illustration. I bogen er den store farlige dinosaur pludselig blevet til en påskehare – men den ligner jo ikke påskeharen. Men alle kalder ham påskeharen, og hans hus er faktisk fyldt med påskeæg. Der er basis for gode grin og gode snakke med denne påske-billedbog. 
 

Højtid eller møgtid? Af Fred Blunt

Julen varer lige til påske, og derfor er denne bog også med, selvom den teknisk set falder under kategorien ”jul”. I højtid eller møgtid? Er påskeharen blevet godt og grundigt sur på julemanden, fordi han har så mange hjælpere, og det har Påskeharen ikke. Påskeharen skal lave ALT selv, og får ingen tak for det, så han beslutter sig for at sabotere julemandens værksted. En sjov og sød billedbog, som kan læses hele vejen fra jul til påske.  
 

Påske med Pip Af Mette Telefoni 

I serien Ava’s fjerde bog får Ava og veninden Esther munden fuld, for de skal have en bod til den store skolefest, og de havde totalt glemt det! Ava får også et æg af en af hendes venner, og mon det æg kunne gemme på et vaskeægte påskemirakel? Påske med Pip er en sjov bog for de 8-10-årige om påsken, med gode budskaber om at være der for sine venner. 

Tags
Inspiration