Nye film på Filmstriben i juni

08.06.20
Juni måned byder på spændende filmnyheder lige fra finurlige og fængslende islandske film til eventyrlige animationsfilm og store dramaer.

En hvid, hvid dag

Spillefilm, 1t 49min. Island, 2019, drama. Instruktion: Hlynur Pálmason 
I en afsidesliggende islandsk by fatter en pensioneret politichef mistanke om, at en mand fra byen skulle have haft en affære med hans hustru, der for ganske nylig døde i et trafikuheld. Gradvist besættes han af ønsket om at finde sandheden. Det medfører, at han ikke blot udsætter sig selv for fare men også sine allernærmeste.
Se filmen på Filmstriben

Bjørnene fra Sicilien

Animation, 1t 22min. Frankrig,  2019, for større børn. Instruktion: Lorenzo Mattotti 
Et utroligt eventyr om mod og frihed. En gruppe bjørne bor i bjergene på Sicilien. Da bjørnen Tonio - søn af bjørnenes konge - en skæbnesvanger dag skylles ned af floden og fanges af en gruppe mennesker, efterlader det bjørnekongen ude af stand til at passe sine pligter. Da vinteren kommer og frarøver bjørnene deres fødekilder, beslutter kongen sig for at tage til menneskenes by for at finde mad og lede efter Tonio. Men kan bjørnene og menneskerne mon enes?  Baseret på roman af samme navn, forfatter: Dino Buzzati.
Se filmen på Filmstriben

Blood & Glory

Spillefilm, 1t 46min. Sydafrika,  2016, drama. Instruktion: Sean Else 
Boer-rebellen Willem forsøger at befri sin kone og søn fra en koncentrationslejr i Sydafrika i 1902. Det mislykkedes, og han føres til en fangelejr på St. Helena. Her venter en kamp på liv og død.
Se filmen på Filmstriben

Den største lille gård

Dokumentar, 1t 31 min. USA, 2018. Instruktion: John Chester 
Dokumentarfilm om naturfotografen John og kokken Molly som startende med gold jord skabte et paradis på 80 hektar med frilandsgrise og får, der græsser mellem frugttræerne. Men tingene går jo ikke altid som planlagt, for fuglene åd frugten, dyrene blev syge og regnen lod vente på sig.
Se filmen på Filmstriben

Heart of glass

Spillefilm, 1t 31 min. Tyskland, 1976, drama. Instruktion: Werner Herzog 
En landsby i slutningen af 1700-tallet lever af fremstillingen af det berømte Ruby glas. Da indehaveren af opskriften dør uden at have givet den videre, er landsbyens fremtid usikker.
Se filmen på Filmstriben

Drengen skal ud i frisk luft

Spillefilm, 1t 40 min. Tyskland, 2018, drama, komedie, for større børn og unge. Instruktion: Caroline Link 
Ruhr-distriktet i Tyskland, 1972. Hans-Peter er en ni-årig dreng med talent for at få andre til at grine. Han er vokset op i familiens trygge rammer. Men mørke skyer danner sig over Hans-Peters hverdagsliv, da hans ellers glade mor begynder at blive mere og mere deprimeret efter en operation.
Det er en underholdende og livsbekræftende fortælling om en af Tysklands mest elskede komikere - Hape Kerkeling. Filmen er baseret på Kerkelings selvbiografi af samme navn.
Se filmen på Filmstriben

Holy lands

Spillefilm, 1t 40 min. USA, Frankrig, 2018, drama, komedie. Instruktion: Amanda Sthers 
Harry, der er tidligere læge, flytter i en sen alder fra New York til Israel, hvor han starter en grisefarm. I et muslimsk område skaber det en del uro. Mens han kæmper med forholdet til familien hjemme i New York, to voksne børn og en eks-kone med hjerne-tumor, får han også modvilligt en ven i den lokale rabbiner Moshe.
Se filmen på Filmstriben

Krig

Spillefilm, 1t 21 min. Sverige, Danmark, 2017, drama, for større børn. Instruktion: Goran Kapetanovic 
Malte er en 11-årig ensom dreng, hvis sind er fuld af komplekse strategier og spilteori. I hans nye boligområde ender han pludselig midt i en konflikt mellem to bander, og får brug for sine teorier. For sent går det op for ham, at det er alvor.
Se filmen på Filmstriben

Lazzaro den lykkelige

Spillefilm, 2t 2 min. Italien, 2018, drama. Instruktion: Alice Rohrwacher 
Godmodige Lazzaro knokler i tobaksplantagerne i et isoleret italiensk samfund, der regeres nådesløst af den onde markis. Lazzaro danner et usædvanligt venskab med markisens søn, Tancredi. Da deres veje på dramatisk vis skilles, drager Lazzaro på en tidsrejse for at finde sin ven.
Se filmen på Filmstriben

Miraklet i Milano

Spillefilm, 1t 33 min. Italien, 1951. Instruktion: Vittorio de Sica 
Hittebarnet Totò har sin fantasi og livsglæde fra sin afdøde plejemor. Som voksen spreder han håb blandt Milanos fattige og hjemløse i en skurby. Da politiet kommer, finder Totò en magisk udvej.
Se filmen på Filmstriben

Les miserables

Spillefilm, 1t 40 min. Frankrig, 2019. Instruktion: Ladj Ly
I en forstad til Paris hersker gadens lov. Politiet, der patruljerer i ghettoen, tager heller ikke lov og orden så højtideligt, men da en dreng stjæler en løveunge fra cirkus, eskalerer konflikten og det går fuldstændig galt.
Se filmen på Filmstriben

Psykosia

Spillefilm, 1t 24 min. Danmark, Finland, 2019, drama. Instruktion: Marie Grahtø Sørensen
Viktoria, 33, er forsker i selvmord. Hun inviteres til en psykiatrisk afdeling for at behandle den suicidale og grænsesøgende patient Jenny, 20. Gennem natlige samtaler om livet og døden kommer de to kvinder tæt på hinanden. Men intet er som det ser ud.
Se filmen på Filmstriben

Vi er her

Dokumentar, 52 min. Danmark, Tyskland, 2019. Instruktion: Hans Christian Post
Vi følger tre unge scenekunstnere, Anna Malzer, Zaki Youssef og Sargun Oshana, i deres forsøg på at bringe migration og eftervirkningerne på scenen i dansk teater og sætte nye politiske og kulturelle ansatser i spil i forhold til de ellers fastlåste 'indvandrerdebatter'.
Se filmen på Filmstriben

Veronikas to liv

Spillefilm, 1t 33 min. Frankrig, 1991. Instruktion: Krzysztof Kieślowski
Om to kvinder, der begge hedder Veronika. De har aldrig mødt hinanden, men deres liv og deres sjæl er forbundet med hinanden. De har begge en følelse af, at de ikke er alene i denne verden. Da den ene af dem dør, får det afgørende betydning for den anden.
Se filmen på Filmstriben