En gruppe mennesker sidder rundt om et bord fordybet i samtale
Fotos af fauxels

Lad din stemme hjælpe andre danskere og modtag et gavekort på kr. 400

Din stemme kan bidrage til at gøre computerprogrammer i stand til bedre at forstå menneskelig tale. Det kan være en hjælp til udvikling af hjælpemidler til ældre, synshandicappede og borgere med særlige behov. 

Alexandra Instituttet har brug for dig til et projekt, som vil nemme udviklingen af ny teknologi til at gøre livet lettere for danskere med særlige behov. 

Det er ekstra interessant, hvis du er kvinde, ældre eller taler med accent eller dialekt, men alle aldre og køn er velkomne til at deltage.

Hvis du vil lade din stemme optage og anvende til udvikling af taleteknologi, modtager du som tak et gavekort på kr. 400, som kan bruges i de fleste butikker. 

Sådan gør du

Først skal du tilmeldes stemmeoptagelserne. Det kan du gøre ved at trykke TILMELD her.

Efter din tilmelding vil du blive kontaktet for at aftale et præcist mødetidspunkt. Optagelserne finder sted på Hovedbiblioteket i Aalborg den 19. og 20. juni, og du vil blot skulle deltage på den ene af de to dage.

Hovedbiblioteket ligger på Rendsburggade 2 i midtbyen i Aalborg tæt ved et busstoppested. Der er handicapvenlig adgang til Hovedbiblioteket.

På optagedagen skal du oplæse tekster og indgå i samtaler med andre deltagere, som bliver optaget. Det hele tager ca. to timer i alt.

Det bidrager du til

Alexandra Instituttet har med støtte fra Innovationsfonden indledt arbejdet med at skabe et såkaldt taledatasæt som kan anvendes til udvikling af dansksproget taleteknologi.

Danskerne taler på mange forskellige måder, og derfor er det vigtigt, at teknologien lærer at forstå de mange dialekter og accenter. 

Med dit bidrag støtter du udviklingen af talebaserede hjælpemidler, som kan gøre livet lettere for danskerne. 

Her får du svar på dine spørgsmål

Du kan læse om Alexandra Instituttets projekt ved at trykke her.

Har du spørgsmål, er du velkommen til at kontakte Sif Lehmann. Ring til hende på telefon 60 18 58 69 eller skriv til hende på sif.lehmann@alexandra.dk

Inspiration