Videnskabsmødet 10-12. oktober
Hund der tænker op til Videnskabsmødet 10-12. oktober

Folkemøde - mød robotter og gale videnskabsmænd!  

08.10.19
Den 10-12. oktober får du adgang til robotter, gale videnskabsmænd og skøre idéer, der kan redde, forbedre og snurre rundt på verden.

Folkemøderne på Mors og Bornholm, handler om at skabe fri passage mellem kultur, demokrati og folket.

Igennem længere tid har der imidlertid manglet en begivenhed, hvor du og jeg kan komme tættere på den videnskab og forskning, som verden i disse dage forventer vil redde den? 

Den kommer nu, og lige her i Aalborg. 

Den 10-12. oktober ser det første Videnskabsmøde dagens lys, og Aalborg Bibliotekerne er med som deltager på den første pionérfærd. 

Wow, det skal vi prøve!
På Hovedbiblioteket kan du således opleve selvkørende robotter, koncept Filosofa, Best of Universitarium, Teknologi for alle og en Ultrabit-lounge med blinkende kredsløb og eksperimenter. 

Netop ultrabitterne og de selvkørende biler vil nogle måske kunne genkende fra sidste års tema om kodning. De små programmerbare kredsløb har fået ekstra aktualitet efter at 4-6 klasse i dette efterår har fået dem på skoleskemaet, og i ultrabit-loungen er der i den anledning lavet et specielt familieafsnit, hvor mor, far og børn kan være med til at programmere og eksperimentere sammen. 

Derudover vil der være adgang til det bedste fra sommerens Universitarium, to Filosofa-oplæg, robotter og teknologi i alle størrelser og former - som f.eks selvlærende algoritmer, der kan genkende bananer, og skrive deres egen pressemeddelelse eller kogeopskrifter. 

Filosofa: Saving Ryan's Privacy. Hvem ejer dine data?
Filosofa og teknofilosofi: Hvad vi gør ved dimser - og de gør ved os!

Videnskab låner du på biblioteket
Og hvorfor er biblioteket så med i en videnskabsfestival?!!

‘På mange måder er biblioteket sat i verden til, at gøre alt det på hylderne levende - det gælder i høj grad også den videnskab, som vi bygger så meget på’, siger en tilfældig forbipasserende bibliotekar. 

'Det er derfor vi fx har Universitarium her om sommeren, og et tema 'Teknologi for alle' de næste 4-5 uger'.

‘Og så er det også på biblioteket, at vi prøver at skabe betingelserne for, at du kan møde  mennesker på tværs af det verdensbillede og det miljø, du færdes i til dagligt. Forskere og videnskabsmænd, der møder pædagoger, tømrere, advokater og sosu-medarbejdere. Det er den slags møder, som vi forventer på Videnskabsmødet’, afslutter den forbipasserende bibliotekar og haster videre for at skille to robotter ad, der slås om bogen ‘Robotten kan skide’ af Morten Dürr (2018)

Videnskabsmødet er Aalborgs nye folkemøde, hvor en række videns-, kunst- og kulturinstutioner (fx Kunsten, Nordkraft, Musikkens Hus, Utzon-centeret, Aalborg Bibliotekerne) giver den gas på området om videnskab og forskning. 

Hovedarkitekterne bag mødet er Aalborg Universitet og DR Viden, og er en af de positive afledte effekter af, at DR Videns redaktion er flyttet til Limfjordens hovedstad og ud i universitetsparken

Du kan læse hele programmet for Vidensmødet her

Og sådan finder du rundt til Videnskabsmødet: