Filmcentralen: Se film hjemmefra

16.11.20
2020 har i den grad været året, hvor vi har været meget hjemme. Det kan vi mærke på biblioteket, hvor efterspørgslen på Filmstribens tilbud har været større end vanligt. Derfor er Filmstriben løbet tør for film til dig her i november, men fortvivl ikke. Vi har heldigvis Filmcentralen, der er et andet godt filmtilbud til dig.

Filmcentralen er Det Danske Filminstituts streamingtjeneste. På Filmcentralen er der både aktuelle film og digitaliserede klassikere. Her er desuden information om filmene, baggrundsartikler, temasamlinger og anbefalinger. 

Flere hundrede film ligger frit tilgængeligt på Filmcentralen / For Alle. Gå ind under ’se film’ og afgræns til ’se film på Filmcentralen’, så kan du gå på opdagelse i udvalget af kortfilm og dokumentarfilm, som du kan se uden at skulle logge på. 

3 filmanbefalinger fra os til dig

Så meget godt i vente

Niels Stokholm er en af de mest idealistiske landmænd i bondelandet Danmark. Hele hans livssyn handler om at skabe bæredygtighed og om at leve i harmoni og respekt for naturen på det.

Se dokumentarfilmen 'Så meget godt i vente' nu på Filmcentralen

De sorte pantere 1967-1975 

I perioden 1967-75 var svenske journalister i flere omgange i USA, for at lave indslag om Black Power-bevægelsen. Efter mere end 30 år i ubemærkethed er disse unikke optagelser dukket op i...

Se dokumentarfilmen 'De sorte pantere 1967-1975' nu på Filmcentralen

Afgrunden

Oplev Asta Nielsen i hendes store gennembrudsrolle i det erotisk drama om spillelærerinden Magda Vang, der er forlovet med præstesønnen Knud, men som besnæres af cirkusrytteren Rudolph. Han udnytter hende groft. Da Rudolph prøver at sælge hende til Knud, dræber hun ham.

Se det erotiske drama 'Afgrunden' nu på Filmcentralen