Planlæg dit besøg på Hovedbiblioteket

Vi glæder os til at få besøg af dig. Her har vi samlet en række praktiske informationer, som kan være relevante for dig før og under dit besøg på Hovedbiblioteket.

Åbningstider

Biblioteket har åbnet alle ugens dage – se hvornår og hvordan her

Find vej til Hovedbiblioteket 

Adressen er: Rendsburggade 2, 9000 Aalborg.

Ankommer du med offentlig transport, anbefaler vi dig at benytte rejseplanen.dk

Parkeringsforhold 

Der er ikke parkeringspladser knyttet til Hovedbiblioteket, men vi henviser til Friis Shoppingscenters parkeringskælder eller Q-park Kulturen.

Garderobe og opbevaring 

Hovedbiblioteket har opbevaringsskabe, der kan låses med en firecifret kode. Børnebiblioteket har en særskilt garderobe til de mindste gæster.

Toiletter 

Vi har toiletter i mindre båse i stueplan og i underetagen ved Café Nørregade. Der er adgang til et handicapvenligt toilet tæt ved hovedindgangen og særskilte børnetoiletter i vores pusle- og ammerum.

Mad og drikke 

Når du besøger Hovedbiblioteket, kan du købe mad og drikke i Café Nørregade. Der er adgang til via biblioteket eller indgangen fra Nørregade. Læs mere om caféen her

Du er også meget velkommen til at nyde medbragt mad og drikke på biblioteket. Vi har en vandautomat til fri afbenyttelse samt en kaffeautomat, hvor du kan købe forskellige typer kaffe.

Besøg af de mindste 

I pusle- og ammerummet på Hovedbiblioteket har du mulighed for at sidde godt og roligt med din baby. Her finder du også børnetoiletter og en mikrobølgeovn, hvor du kan varme mælk og mad til de mindste.

I vores børnebibliotek har vi garderobe og et område til barnevognsparkering. Her finder du også et legeområde, som er afgrænset fra resten af biblioteket. Der er højstole tilgængelige både i Café Nørregade og børnebiblioteket, og du kan finde ”indkøbsvogne” med barnesæde i velkomstområdet.

Du er altid velkommen til at henvende dig til personalet, hvis du har spørgsmål til vores faciliteter eller tilbud til børnefamilier.

Dyr  

Førerhunde og servicehunde, der ledsages af deres ejer, er velkomne på Aalborg Bibliotekerne. Derudover er det normalt ikke tilladt at medbringe dyr på biblioteket.

Særlige behov og tilgængelighed

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden og skabe lige adgang til vores biblioteker. Personalet er altid klar til at hjælpe i den betjente tid.

Adgang og elevatorer

På Hovedbiblioteket er der adgang via en rampe til hovedindgangen. Hvis du bruger kørestol, og rampen er for stejl, kan du ringe til os i den betjente åbningstid på tlf.: 9931 4300. En af bibliotekets medarbejdere vil så guide dig til personaleindgangen (indgang fra Sankthansgade) og vise dig ind på biblioteket via en intern elevator med niveaufri adgang.

Ved hovedindgangen er der automatiske skydedøre. Her finder du også en manuel kørestols-/barnevognsindgang. Fra Nørregade hder er der automatisk skydedør og i Bibliotekshaven (fra Nyhavnsgade) har vi karruseldøre. 

Hvis du besøger biblioteket i selvbetjent tid, skal du anvende dit Sundhedskort til at åbne dørene. Kortlæserne er placeret ved indgangene til biblioteket i 95-100 cm højde.

Vi har elevator til første sal fra stueetagen, samt en elevator til Café Nørregade og til kælderniveau til vores tidsskrifts- og børnemagasin. Bemærk, at der er en smal passage fra caféen til elevatoren.

Skal du bruge et af mødelokalerne i Medborgerhuset, er der elevator til første sal (indgang ved Byråds- og Foredragssalen).

Læs mere om, hvordan du booker et mødelokale her

Alle vores trapper er med gelænder. Hovedveje i biblioteket er min. 130 cm i stueplan og 1.sal, og gulvene har fast belægning uden hældning. Mellemrummet mellem vores reoler er minimum 100 cm i både stueplan og på 1. sal.

Sidde- og arbejdspladser

Vi tilstræber at have mange forskellige typer af møbler i vores biblioteksindretning, så der er mulighed for at hvile, sidde blødt, hårdt, højt, lavt, med eller uden armlæn, ved eller uden borde, afslappet, alene, flere sammen, åbnet eller mere afskærmet og privat.

 • Udlåns-, og afleveringsautomater har alle hævesænkefunktion
 • Vi har to kørestolsvenlige betjeningspunkter (Bord 3 og 4)
 • Der er mulighed for at sidde ved hævesænkearbejdsborde her: 
  • Omkring trappen ned til magasinet i det store udlånsrum
  • Ved store, sorte borde i Børnebiblioteket og på 1.sal
 • Lån af computer: Vi har pc’er i almindelig siddehøjde ved brede borde, samt stående pc’er fordelt rundt omkring i biblioteket

Arrangementer

Hvis du er til et arrangement, og du har brug for at trække dig, er du altid velkommen til det. Vi afholder mange arrangementer i Glashjørnet på Hovedbiblioteket, hvor der er nem adgang og god plads til fx kørestole. Har du brug for at have en ledsager med, gør vi naturligvis plads til det.

Du kan finde flere informationer i den enkelte arrangementsbeskrivelse, og du er velkommen til at kontakte os, hvis du har spørgsmål eller brug for hjælp i forbindelse med et arrangement. Se vores kommende arrangementer her

Teleslynge

På Hovedbiblioteket har vi to teleslyngeanlæg til hørehæmmede i hhv. Foredragssalen i Medborgerhuset og i Glashjørnet. Vores personale hjælper gerne med en vejledning.

Du kan også låne en mobil teleslynge i forbindelse med arrangementer ude af huset eller på vores lokalbiblioteker. Skriv til os på bibliotek@aalborg.dk, hvis du gerne vil låne en mobil teleslynge – gerne to dage før arrangementet. 

Usynlige handicaps – få udleveret en solsikkesnor

Ikke alle handicaps kan ses. Har du et usynligt handicap, eller ledsager du en med et usynligt handicap, kan du få udleveret en solsikkesnor, når du besøger Aalborg Bibliotekerne.

Solsikkesnoren viser os, at du kan have brug for mere tid, tålmodighed eller hjælp. Solsikkesnoren udleveres gratis og uden spørgsmål hos alle Aalborg Bibliotekernes filialer og bogbusser.

Læs mere om solsikkesnoren og Solsikkeprogrammet her

Har du svært ved at læse?

Hvis du har dysleksi eller kognitive vanskeligheder, bruger du sikkert meget energi, når du læser. Vi giver mulighed for, at du kan låne fysiske bøger og magasiner i længere tid. Du kan derfor låne bøger hos os i 60 dage i stedet for 35 dage. Det samme gælder blade og magasiner.

Kom ind og snak med os. Vi skal ikke se dokumentation for dine udfordringer, og vi skal bare registrere det én gang, så er du sikret den ekstra lånetid.

Læs mere om hjælp, netværk og inspiration til dig, der har svært ved at læse

Hjælpemidler til rådighed i biblioteket 

 • Indkøbskurve og indkøbsvogne med barnesæde til benyttelse i biblioteket 
 • Solsikkesnore
 • Teleslynger