Ledige stillinger

Barselsvikariet: Formidler til Vodskov Bibliotek

Aalborg Bibliotekerne søger slagkraftig formidler til et barselsvikariat på Vodskov Bibliotek.

Lokalbiblioteket i Vodskov har gennemgået en spændende udvikling, siden det for få år siden flyttede ind i Vodskov Kultur- & Idrætscenter med Vodskov Skole, som nærmeste nabo. Det er et moderne indrettet bibliotek, med fokus på oplevelser, aktiviteter og aktiv formidling til centrets mange brugere.

Biblioteket betjenes til dagligt af to personaler, der også varetager formidlingsopgaver på Hovedbiblioteket i Aalborg. I dette barselsvikariat søger vi en formidler, der er den nye udgave af den klassiske bibliotekar.
En formidler, der kan mestre alle aspekterne af arbejdet på et moderne og aktivt lokalbibliotek, der dagligt besøges af masser af børnefamilier og daginstitutioner. Opsøgende hjælp, informationssøgning, historiefortælling, menneskelig karisma og kommunikation med biblioteksgæsterne er helt centrale elementer i jobbet.

Vi forventer at du tænder på et alsidigt job, hvor du evner at samle børn, unge og ældre omkring dig. Du elsker at tale med mennesker og aktivt opsøge biblioteksgæsterne for at hjælpe dem med alt lige fra brugen af NemID til at formidle vores bøger, musik, spil eller film.

Det nye bibliotek i Vodskov, vil dagligt være fyldt med masser af børn, så vi forventer at du har interesser i retning af børnebiblioteksarbejde og er en alsidig og kyndig formidler til både børn og unge.

At udbygge det i forvejen tætte samarbejde med både undervisere og elever fra Vodskov Skole er en af de helt store opgaver for Vodskov Bibliotek og det videre arbejde med at etablere samarbejde med børnehaver i lokalområdet vil være en vigtig del af stillingen.

Samtidig vil man som barselsvikar skulle deltage i Aalborg Bibliotekernes projekt "Sprogstart", hvor formidlere flere gange om ugen besøger børnehaver i kommunen.

Formidlerrollen er krævende, og det meste af tiden er du "på" og trives i høj grad med at være i bevægelse rundt om på bibliotekerne, hos vores lokale samarbejdspartnere eller der, hvor der ellers er behov for det. Du behøver ikke kunne det hele – men vi forestiller os, at du:

    - Er ekspert i formidling til børn og unge af alt fra billedbøger til de nyeste konsolspil
    - Er slagkraftig og kan få biblioteket sat på dagsordenen, også på en travl skole
    - Trives med at tale i forsamlinger af både børn og voksne
   -  Kan tage fat når det gælder – både med formidling og når der skal arbejdes med logistik
   -  Er udadvendt, imødekommende og serviceorienteret
    - Kan arbejde selvstændigt og sætte biblioteket i spil
    - Er en stabil person, der ikke lader dig stresse af hverdagens uforudsigelighed

Stillingen som barselsvikar i Vodskov kræver 37 aktive timer om ugen, og vi ansætter pr. 1. februar 2018. Stillingen løber som minimum frem til 1. oktober 2018. Løn- og ansættelsesforhold følger gældende overenskomst. Du skal regne med cirka én ugentlig aftenvagt, samt vagt hver tredje lørdag. Derudover er der eventuel deltagelse i diverse arrangementer i dag- og aftentimerne.

Ansøgningsfrist er den 2. januar 2018., og vi går efter at holde ansættelsessamtaler i uge 3.
Du kan læse meget mere om Aalborg Bibliotekerne på https://www.aalborgbibliotekerne.dk
Få endnu mere at vide hos områdeleder Henrik Schou på telefon 99 31 44 55.

Vi ser frem til at høre fra dig.

Send ansøgning
Du sender din ansøgning via Aalborg Kommunes jobsøgningsite.
Send ansøgning og udfylde den formular, som kommer frem.
Det er også muligt at vedhæfte bilag som f.eks. ansøgning og CV i begrænset omfang.

Vil du gerne være bogopsætter?

Søger du et fritidsjob efter skole, er du fyldt 15 år og er du god til at holde orden, så er jobbet som bogopsætter måske noget for dig.

 

Bogopsætterne sætter afleverede materialer på plads og rydder op i bibliotekets udlånslokaler.

At være bogopsætter er er et fritidsjob, hvor du arbejder efter skoletid og evt. hver anden lørdag, ialt 4-5 timer om ugen.

Når du har søgt et job som bogopsætter, kommer du på venteliste, indtil vi måske kan tilbyde dig et job.

Send din ansøgning til Gitte Toft på mail Gitte.Toft@aalborg.dk

 

 

Studerende og praktikanter

Vi får mange henvendelser fra studerende, der gerne vil skrive opgave om biblioteket, i praktik eller lign.
Biblioteket bestræber sig på at give alle en god hjælp, men er nødsaget til at afpasse antallet af studerende og praktikanter med de ressourcer, vi kan afse, i en travl dagligdag.
Alle henvendelser bedes rettet til Gitte Toft.

 

Spørg Biblioteksvagten