Anden verdenskrig - Aalborg

Unge/Voksne

Bogcafé - I krig - en bogcafé om 2. verdenskrig

05.03.21
På forårets sidste bogcafe går vi i krig med i de store romaner om 2. verdenskrig.

På forårets sidste bogcafé går vi i krig. Helt ud til fronten. Ind midt på slagmarken.

Vi skal opleve krigens gru på nærmeste hold, når vi dykker ned i romaner om 2. verdenskrig. Både de romaner, der foregår på hjemmefronten under besættelsestiden og de store globale krigsromaner, der skildrer krigens gru.

Faglitteraturen om krig har mange styrker: Fakta, statistikker og tidslinjer. Men det er gennem skønlitteraturen, du oplever krigens rædsler på egen krop. Det er som at være der selv.

Heldigvis kan du lukke bogen og sunde dig lidt, inden du læser videre, men det kan soldaterne og de civile, der er fanget i en krig ikke. Så du er også nødt til at læse videre og se, hvordan det hele ender.

Et er soldaterlivet, men hvordan opleves krigen på hjemmefronten? Hvordan er det at være dem, der er går derhjemme og hver dag både håber og frygter at få brev, når posten går sin runde?

Ofte kunne radioens melodier dulme nerverne og sætte ord på længslen og smerten. Derfor kommer Margrete Grarup og Michael Sunding og synger og spiller tidens toner i form af smukke viser, skrevet af PH.

Bogcaféen bliver fortalt af Erling Lykke og Ove Hesselbjerg Rasmussen, Aalborg Bibliotekerne.