2. verdenskrig

Om dette arrangement

Tid
16:00 - 17:45
Pris
Gratis
Bibliotek
Sted
Glashjørnet
Målgruppe
For voksne
Unge/Voksne

Bogcafe - I krig - en bogcafe om 2. verdenskrig

04.03.22
På forårets sidste bogcafe går vi i krig. Helt ud til fronten. Ind på slagmarken. Vi skal opleve krigens gru både på hjemmefronten og på slagmarken, når vi dykker ned i de store romaner om 2. verdenskrig.

Det kommer både til at handle om de romaner, der foregår på hjemmefronten under besættelsestiden og de store globale krigsromaner, der skildrer krigens gru.  

Faglitteraturen om krig har mange styrker: fakta, statistikker og tidslinjer. Men det er gennem skønlitteraturen du oplever krigens rædsler på egen krop. Det er som at være der selv. Heldigvis kan du lukke bogen og sunde dig lidt inden du læser videre, men det kan soldaterne og de civile der er fanget i en krig ikke. Så du er også nødt til at læse videre og se hvordan det hele ender.  

Et er soldaterlivet men hvordan opleves krigen på hjemmefronten? Hvordan er det at være dem der er går derhjemme og hver dag både håber og frygter at få brev når posten går sin runde. Ofte kunne radioens melodier dulme nerverne og sætte ord på længslen og smerten, derfor kommer Margrete Grarup og Michael Sunding synger og spiller tidens toner i form af smukke viser skrevet af PH.

Minikoncert med PH-viser

Der er så mange skinnende perler imellem PH´s musik, så bogcaféen afslutter med en minikoncert frem til kl. 17.45.