børn

Søvndyssende godnathistorier

Søvn fylder i de fleste børnefamiliers hverdag og derfor har vi her samlet alle de bedste og nyeste bøger om søvn for hele familien. Find både de mest søvndyssende godnathistorier og fagbøger om søvn for forældre.

Af Line Elise Hoffgaard

Tags

For de mindste 0-6 år

Godnathistorier for de 0-2 årige

Også de mindste børn har brug for en rolig stund inden sengetid. Alle disse bøger indbyder til højtlæsning og kan være med til at skabe et godt og genkendeligt ritual, om at læse en bog inden barnet puttes.

"Tjugga"-bøgerne har et roligt og mediativt sprog, som får både børn og voksne ned i gear.

Godnathistorier for de 3-6 årige

Større børn elsker også godnathistorier, og ved at bruge dialogisk læsning kan barnet inddrages i oplæsningen. Snak om hvad der sker i fortællingen eller brug bøgerne som finde-bøger.

"Anton vil ikke sove" er oplagt til dette, da barnet kan lede efter den søde hund på hvert opslag og samtidig blive klar til at hoppe i seng - ligesom Anton.

Bøger om guidet søvn

Bøger, hvor barnet bliver guidet ind i søvnen ved hjælp af tryk, meditative sætninger eller lignende, er kommet for at blive. En af de nyeste er 'Drømmejunglen', der ved hjælp af søvnmediationer og hypnose, hjælper barnet til at falde i søvn.

God søvn for hele familien

Søvn i børnefamilier betyder meget for at få det hele til at glide i løbet af dag og nat. Her er samlet et par gode titler, som kan skabe trygge rutiner og god søvn for hele familien.