Bøger for de 2-5-årige om at blive storebror eller storesøster

Spørgsmålene er mange og spændingen stor, når der er en lille ny på vej i familien. Her kan du få inspiration til børnebøger, der sætter ord og billeder på kommende – og nybagte – storebrødre og storesøstres mylder af tanker, følelser og spørgsmål.

Af Tea Lukman Sommer

Tags

For de mindste 0-6 år
Foto af barn og baby

Hvorfor er mor pludselig så træt hele tiden? Er det virkelig rigtigt, at babyen ligger derinde i vandet og tisser? Hvad kan en lille baby egentlig?

Kan du allerede nu skrive under på, at hele paletten af følelser kommer i spil hos både store og små? Den nybagte storebror eller storesøster oplever sikkert at blive glad, overrasket, sur, jaloux, rørt, pavestolt – og rigtig forvirret. Både frustrationerne over den nye baby og glæderne ved at blive storebror eller storesøster fylder helt naturligt meget.

Tal og læs om alt det nye - både før og efter fødslen

Det er svært at vide, hvordan det bliver, når den lille baby kommer ud af maven – og det går måske ikke altid, som man har forestillet sig. Selv for yngre børn kan det være godt at sætte ord og billeder på alt det nye både før og efter fødslen – i barnets tempo og med øje for dets alder og interesser.

Vi har samlet et udvalg af skønne, sjove og vedkommende historier om at blive storebror eller storesøster. Herunder finder du alt fra samlebind med flere historier til bøger om, når baby kommer til verden lidt for tidligt – eller hvis der er tvillinger på vej.