HistorieAalborg

HistorieAalborg er Aalborg Stadsarkiv, Det Danske Udvandrerarkiv og Aalborg Bibliotekernes Lokalsamling: arkivalier, fotos, film, bøger og tidsskrifter.

Intet mindre end 25.000 bøger, otte km arkivalier, 4,5 mio. fotos, film, lyd, aviser og kort. Alt dette finder du på HistorieAalborg, som indbefatter:

Spørg os om

• Historie og by-/egnsudvikling i Aalborg og Nordjylland

• Fotos og film

• Lokalhistorisk litteratur

• Danske udvandrere

• Arkivalier – fra egne samlinger og fra Statens Arkiver

• Slægtsforskning

• Borgerservice – fremfinding af pensions- og eksamenspapirer samt folkeregisteroplysninger (betalingsydelser)

• Undervisning – studiekredse, workshops, projektvejledning i lokalhistoriske emner på alle niveauer fra børnehave til universitet til voksenundervisning

• Oplevelser – udstillinger, film, foredrag, musik, temadage og meget mere. Se alle arrangementerne i HistorieAalborgs Program for foråret 2019. Du finder link til programmet nederst på denne side.

Workshops for begyndere i slægtsforskning
I samarbejde med slægtsforskerforeningen Danske Slægtsforskere – Aalborg afholder HistorieAalborg workshops om slægtsforskning på begynderniveau.

Se datoer for workshops i det aktuelle program, som du finder nederst på denne side.

Workshops afholdes hos HistorieAalborg, Arkivstræde 1, Aalborg.

Find hjælp:
HistorieAalborgs store linksamling
Foreningen Danske Slægtsforskere- Aalborg

Se alle vores aktiviteter

Nordjyllandsbasen
Dansk Lokalbibliografi – Nordjylland. Bøger, artikler og tidsskrifter. Artikler fra alle nordjyske, lokalhistoriske årbøger og tidsskrifter fra 1866 til i dag. Artiklerne er registreret med forfatter, overskrift, indholdsnote og emneord. Du kan altid finde ud af, i hvilken årbog eller tidsskrift artiklen findes. Nordjyllandsbasen indgår i Aalborg Bibliotekernes beholdning og søgning via bibliotekets søgesystem.

Alle data fra Nordjyllandsbasen indgår også i den landsdækkende biblioteksdatabase bibliotek.dk.