Hjælp til læsesvage - ordblindhed

Her på siden har vi samlet nogle nyttige links til dig, der enten selv har svært ved at læse, kender en der har vanskeligt ved at læse eller bare gerne vil vide noget mere om ordblindhed.

På biblioteket kan du desuden altid finde fagpersoner, der er klar til at hjælpe og vejlede dig med at finde de rigtige bøger eller andre materialer. Vi har netop opmærket alle vore letlæsningsbøger, så det er nemt for dig at finde præcis den genre af bøger, du er interesseret i.

NOTA

Ordblinde og synshandicappede kan blive medlemmer hos Nota. For at blive medlem, skal du have en erklæring på, at du er ordblind eller synshandicappet.

Du kan se en vejledning til at blive indmeldt på Nota her

Når du er indmeldt i NOTA, kan du låne lydbøger og ebøger fra NOTA Bibliotek og få indlæst tekster, du skal bruge til dit studie eller arbejde.

Lette bøger

På biblioteket:

Du kan låne lette bøger til voksne og unge.

Find dem her.

eReolen:

eReolen har også lette bøger. Du kan bruge eReolen i sin webudgave eller ved at downloade en app.

eReolens lette bøger finder du her.

Letbog.dk:

Du kan downloade lette ebøger og lydbøger gratis på letbog.dk

Hjælp og rådgivning

Ordblindeforeningen:

Ordblindeforeningen har afdelinger i hele landet og rådgiver blandt andet om lovgivning og hjælpemidler.

Ordblinde/ dysleksiforeningen i Danmark

Netværksgruppe:

Ordblindeforeningen har sammen med AOF en netværksgruppe for forældre.

Du finder Netværksgruppen her

HTO:
HTO formidler viden om tilbud og støtte for unge og voksne med ordblindhed. Bag hjemmesiden står Socialstyrelsen sammen med Styrelsen for Arbejdsmarked og Rekruttering, Digitaliseringsstyrelsen og 3F.

Hjælp til Ordblindhed

Særligt til børn

Ordheltene:

Ordheltene er et digitalt læremiddel til ordblinde børn, der kombinerer forskningsbaserede læsestrategier med spildesign. Læremidlet supplerer den eksisterende læse- og skrive undervisning fra 2. til 5. klasse.

Ordheltene

Maneno læseapp for 8-13 årige:
Maneno er en ny og anderledes læseapp, der har til formål at hjælpe børn med at blive stærke læsere. Nota giver deres medlemmer i alderen 8-13 adgang til app-en via UNI-login.
Link til Maneno via NOTA

Læsehunde:
Foreningen Læsehundes frivillige læseteams arbejder på lokale biblioteker landet over og mødes hver uge med børn for at motivere dem til at træne læsningen sammen med en læsehund.
Hos Aalborg Bibliotekerne har vi flere læseteams.
Læs mere om vores Læsehunde-tilbud