For skoler og institutioner

Som institution kan I få lavet et lånerkort. Udfyld nedenstående blanket, og kom ind på biblioteket i den betjente åbningstid. Som institution har I bl.a. mulighed for at låne bøger i 90 dage.

Aktiviteter for skoler og institutioner
På Aalborg Bibliotekerne stiller vi en masse aktiviteter til rådighed for skoler og institutioner. Læs her en kort beskrivelse af tilbuddene, og hent folderen Skoletilbud, hvis du vil vide mere.

Biblioteksorientering og introduktion – 0.-10. klasse
Vi giver en generel introduktion til dit bibliotek kombineret med en rundvisning og demonstration af selvbetjeningsautomaterne. Vi præsenterer jer blandt andet for materialer og medier, lånerkort, aflevering, udlån, www.aalborgbibliotekerne.dk og meget mere.

Booktalk – 0.-10. klasse
Vi tilbyder to slags booktalks. Den ene handler om skønlitteratur, hvor bøgerne er udvalgt efter klassetrin eller tema og dækker et bredt udvalg af materialer fra tegneserier til oldgræske eposer. Den anden booktalk er om faglitteratur, hvor nogle af de nyeste fagbøger bliver vist frem, og der gives en kort introduktion til faglitteraturens kendetegn i forhold til form og indhold.

Introduktion til faglig læsning – 4.-10. klasse
Vi præsenterer eleverne for læse- og notatteknikker og giver tips til forståelse af fagord og tekster. Målet med den faglige læsning er at styrke elevernes faglige viden og indsigt, så de bliver kompetente læsere, der selvstændigt kan læse sig til ny viden.

Mette Schønning Lybæch
Mail: mette.schøenning@aalborg.dk

I gang med projektopgaven – 7.-10. klasse
Vi tilbyder en orientering for at hjælpe eleverne godt i gang med projektopgaven. Vi orienterer om projektopgavens forskellige facetter og giver råd til disponering af opgaven og om, hvordan man laver en god problemformulering. Vi rådgiver også om litteratur- og informationssøgning, samt om hvordan man forholder sig kritisk til kilder.

Sprogfitness – 0.-1. klasse
Sprogfitness er lege, hvor vi arbejder med børns interesse for og glæde ved sprog, læsning og læring. Vi har lavet et idékatalog, der danner grundlag for legene, og de er udviklet, så de er meget enkle og lette at gå til. Vi arrangerer desuden en stor årlig Sprogfitness-event for ca. 2.500 børn.

Leg med robotter – kodning i børnehøjde – 0.-9. klasse
Med farvede tuschstreger koder eleverne robottens retning, tempo, lys og bevægelser. Ozobotternes simple funktioner giver eleverne en lille og let forståelig introduktion til de grundlæggende principper bag kodning. Legen med robotter er lærerig og styrker elevernes kreativitet, innovative tankegang og evne til samarbejde.

Lav seje SoMe-videoklip – 6.-10. klasse
Med en kombination af teori og praksis tilbyder workshoppen en kort introduktion og afprøvning af mulighederne for videoproduktion med GoPro, smartphone eller tablet. Eleverne bliver udstyret med et GoPro-kamera og en selfiestang, og vi slipper dem løs, så de selv kan prøve at producere SoMe-film.

Mail: Christian.langelund.hansen@aalborg.dk

Værd at huske inden besøg på biblioteket
Børn og unge under 18 år kan få lånerkort, når en forælder eller værge har skrevet under på en indmeldelsesblanket. Barnet skal medbringe eget sundhedskort og forældres sundhedskort. Børn og unge under 18 år kan vælge mellem at bruge deres sundhedskort med pinkode eller et bibliotekskort med pinkode.

Det er vigtigt at huske bibliotekskortet i forbindelse med lån af materialer. Mister du kortet, så giv os straks besked på telefon 9931 4300 eller mail til info-bibliotek@aalborg.dk for at undgå misbrug.