Hyggecubing i Aalborg

Foto af Karina Beck, tidligere danmarksmester i speedcubing og har holdt Danmarksrekorder i både 3x3x3, 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6 og 7x7x7.
Løser du professorterninger på tid, eller vil du gerne lære hvordan man gør? Eller savner du gode råd til hvordan man passer og plejer sine terninger, så de er bedre at dreje på? Kom til cubingcafé med tidligere danmarksmester Karina Beck
Tid
17:00 - 19:00
Sted
Folkestuen
Bibliotek
Hovedbiblioteket
Adresse

Rendsburggade 2
9000 Aalborg
Danmark

Tag dine terninger med og kom til hyggecubing i Folkestuen på Aalborg Hovedbibliotek. Om du er nybegynder eller erfaren, alle er velkommen, og cubingcaféen afholdes fast den 2. torsdag i måneden kl. 17-19. 

Danmarksmester bag initiativet 

Vores medvært, og initiativtager til cubingcaféen hedder Karina Beck. Hun er tidligere danmarksmester i speedcubing og har holdt Danmarksrekorder i både 3x3x3, 4x4x4, 5x5x5, 6x6x6 og 7x7x7. Hun er 28 og har speedcubet siden 2009.  

Foruden Danmarksmesterskaberne har hun rejst i hele verden, hvor hun har deltaget i både europa- og verdensmesterskaber. Hun har mødt mange mennesker gennem sin interesse for cubing og glæder sig til at starte et fællesskab op i Aalborg. 

Verdensrekord på 3,13 sekunder 

Allerede i 1982 blev det første verdensmesterskab i at løse Rubik’s Cubes på tid afholdt. I 2003 blev verdensrekorden på 3x3x3 sat af en dansker med tiden 16,53 sekunder, i dag er verdensrekorden på sølle 3,13 sekunder sat af amerikaneren Max Park i 2023. 3,13 sekunder er ikke meget mere tid end fra nu.. ...Og til nu! 

Mere information og online fællesskab 

I 2008 blev det første Danmarksmesterskab afholdt og siden 2008 er der blevet afholdt et hav af forskellige konkurrencer rundt omkring i Danmark. 

Hvis du er nysgerrig på hvornår der afholdes konkurrencer, hvad danmarksrekorderne eller verdensrekorderne er kan informationen findes på World Cube Associations hjemmeside 

På Facebook findes der gruppe "Danske Speedcubere” som er en gruppe for alle interesseret i Speedcubing i Danmark. 

Tilgængelighed

Mulighed for at trække sig: Ja 
Niveaufri adgang: Ja 
Handicapvenligt toilet: Ja 
Teleslynge: Nej 

Læs mere om tilgængelighed og planlæg dit besøg på Hovedbiblioteket via dette link. 

Vi arbejder hele tiden på at forbedre tilgængeligheden på vores biblioteker, så har du andre særlige behov eller spørgsmål til arrangementet, må du endelig skrive til os på bibliotek@aalborg.dk eller ringe på tlf. 99314300.