Læsehunde

Giv dit barn læselyst med vores læsehunde.

En læsehund kan ikke læse, men den er rigtig god til at lytte.

Læsehunden motiverer derfor børn til at træne læsning igennem tryghed og glæde.

Kender du et barn i 1.-5. klasse, som har knækket læsekoden, men som er udfordret og mangler nyt mod på at træne læsningen, så er et forløb med en læsehund måske noget for ham eller hende.

Et læseforløb varer typisk seks uger, og barnet modtager et læsediplom den sidste gang med et billede af læsehunden og barnet sammen.

Hvor?

Vores læsehunde er tilknyttet forskellige af Aalborg Bibliotekernes filialer. Dit barn læser op af sin egen medbragte bog. Men der er selvfølgelig også mulighed for at låne en bog på biblioteket.

Hvornår?

En læsestund varer 30-45 minutter. Tidspunktet for den ugentlige læsestund aftales med læsehundens ejer. Dit barn læser højt for læsehunden i ca. 20 minutter, og herefter hygger vi med sjove hundeøvelser og tricks. Dit barn låner en hundebamse med hjem i perioden, så der også er en sød hund at læse med derhjemme.

Noget for dig?

Er du interesseret i et læseforløb, så kan du henvende dig til vores kontaktperson for vores læsehunde, Mette Schønning Lybæch, på e-mail laesehund-bibliotek@aalborg.dk eller tlf. 9931 4355.
Det er naturligvis gratis at modtage hjælp fra en Læsehund.

Læs mere om Læsehunde på Foreningen Læsehundes hjemmeside