25-05-2018 Hovedbiblioteket - Glashjørnet kl. 9:2 - 0:00

KAMP – Ulven kommer!

Hvem er bange for den stygge ulv? Efter knapt 200 års fravær er ulven tilbage i Danmark. Flere nordjyske landmænd har haft ulven tæt på. Kan menneske og ulv leve side om side i vores opdyrkede landbrugsland?


På februars KAMP - debat på Hovedbiblioteket - vil vi forsøge at hitte rede i, hvad der er fup og hvad der er fakta i den debat, der lige nu pågår for fulde gardiner efter en kalv er blevet ædt af en ulv nær en beboelsesejendom i Vendsyssel.


Fornuft eller følelse?

Småbørnsfamilierne i nærheden tør ikke længere lade deres børn sove til middag udenfor. Er det fornuftigt eller er der tale om en følelsesmæssig overreaktion?

 

Og så er der hele spørgsmålet om ulve i Danmark vil gå ud over landmændenes økonomi. Hvor mange dyr kan en ulv eller en ulveflok nå at æde? Her står landbrugets organisationer ofte på den ene side mens biologer og folk fra Danmarks Naturfredningsforening står på den anden.

 

Hvad gør de andre steder?

Hvad gør alle de andre lande, hvor der er langt flere ulve end i Danmark? Er der specielle geografiske forhold der gør, at det bliver farligere at have ulve i Danmark end i f.eks. Tyskland?

 

Og hvad kan man som almindelig borger gøre for at sikre sine dyr hvad enten der er tale om børnenes kaniner eller bedriftens kalve? 

 

Har Danmark natur nok til en ulveflok?

 

Skal det være lovligt at skyde ulve?

 

Hvordan sikre vi at alle kan færdes fredeligt i den danske natur?

 

Eksperter debatterer ulvene

Der er rigtig mange facetter af spørgsmålet om hvorvidt ulve skal have lov til at leve i Danmark – og for at kaste lys over det hele har vi inviteret Frank Thomsen der er dyrepasser ved Aalborg Zoo med speicale i rovdyr samt Lars Mellemkjær fra LandboNord.

 

Hvis du synes, ulven er noget, du har inde på livet, eller er du bange for hvad der kan ske – ja, så kom ind til KAMP debat på Hovedbiblioteket den 15. februar kl. 17.00 – 18.00 og giv dit besyv med i diskussionen.

Vel mødt!


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Spørg Biblioteksvagten