22-02-2019 Hovedbiblioteket - Glashjørnet kl. 22:12 - 0:00

Mød Aalborg Bibliotekernes læsehunde

Læsehunde kan ikke læse, men de er gode til at lytte. Mød bibliotekets læsehunde Josie, Marley, Monty og Viggo, der hjælper børn til at læse. 


Nogle børn er ikke så glade for at læse højt for deres klassekammerater, forældre eller lærer. Det har måske været svært at knække læsekoden, og det kniber med læselysten og motivationen. Måske føler de sig pressede, når andre lytter til højtlæsningen.

Læsehunde er netop eksperter til at lytte til børn, der læser op for dem. Med deres taknemmelige væsen, de opmærksomme øjne og den logrende hale, er de det perfekte læsepublikum til at give børn mod på at læse.

Læsehundene er tænkt som motivation til børn i 1. – 5. klasse. Børn, som har knækket læsekoden, men som er udfordrede og mangler nyt mod på at træne læsningen.

Den 25. august kan du møde bibliotekets søde læsehunde, Josie, Marley, Monty og Viggo.

Her kan du få hele historien om Læsehundene

Certificerede hundeører
Læsehundene og deres ejere – Torben, Rikke og Betina – er tilknyttet Foreningen Læsehunde. De er uddannet, godkendt og certificeret til at arbejde med at læse med børn på biblioteket. Kom og få en snak, og hør om et læseforløb er noget for dig.  

Et læseforløb med en læsehund betyder konkret, at man som barn mødes med en hund og dens fører hver uge og læser højt for hunden på biblioteket.

Læsehundene er bl.a. udvalgt ud fra, om de af natur er venlige og rare. Da hundene hverken retter eller dømmer, men tilbyder ro og nærvær, gør det barnet trygt ved at læse. Hundeejeren forholder sig neutralt under aktiviteten, men er klædt på til at støtte og opmuntre barnet, når det kræves.


Efter hver læsning er der lidt ‘hyggetid’ for barn og hund, som bruges på øvelser, godbidder og nussetid.


Et læseforløb varer typisk 6. uger og barnet modtager et læsediplom den sidste gang med et billede af læsehunden og barnet sammen.


Læsehunden og dens fører (tilsammen et læseteam) er uddannet og godkendt af Foreningen Læsehunde.

Det er naturligvis gratis for et barn at modtage hjælp fra en Læsehund.

 

 


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten