19-02-2019 Hovedbiblioteket - Glashjørnet kl. 22:41 - 0:00

Anderumper, strutskørter og den kolde krig

Oplev en musikalsk, historisk og litterær tour de force gennem 50’erne


Jeres guider i tidsmaskinen er Frank Helenius og Ove Hesselbjerg Rasmussen som begge er født i 50’erne og vokset op med brun sovs, knickers og fyldepenne.


Med et nedslag i hvert af de 10 år, 1950 – 59 bringer vi jer tilbage til dengang, hvor mor var hjemmegående, rockmusik var abemusik og hvor afstanden mellem USA og Sovjetunionen bare blev større og større.


Både litteraturen og musikken undergik store forandringer.


Halvtredserne startede under stærk indflydelse af jazzen, men rockens indtog åbnede op for en sand musikrevolution, med navne som Bill Haley, Tommy Steele og selvfølgelig Elvis Presley i spidsen.


Halvtredsernes litteratur startede med fokus på det eksistentielle, og endte i en modernistisk bølge hvor forfattere som Rifbjerg og Seeberg satte fokus på fremmedgørelsen i det fremadstormende samfund.


Den politiske afstand mellem øst og vest bliver bare større og større, og bagved det hele lurer truslen fra atombomben.

Musikken leveres af Rørband

 

Rørbandet har hentet sit navn fra kampagnen “Ud af røret”, som havde til formål at aktivere byens seniorer med forskellige fritidsaktiviteter.

Medlemmerne af bandet læner sig op ad en rig og årelang musikalsk erfaring, heraf eksempelvis: Soulfunktion, Poul Krebs Band, Sweet Emma, Day of May, og mange flere.

Orkestrets repertoire spænder sig over flere årtiers populærmusik, både danske og internationale schlagere og viser, og på det seneste: en del rock og beat.

Besætningen tæller pr. dags dato: Niels Møller: vokal,  Niels Thygesen: klaver/keyboard, Eduardo Santos: leadguitar og Ole Bækhøj: trommer.

Lyt til Rørbands version af "Rock around the Clock".Arrangementet er en del af vores tema om ORD, der byder på mange flere litterære arrangementer i uge 37.

 

 

 


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten