19-04-2018 Aalborg Bibliotekerne - Hele biblioteket kl. 19:18 - 0:00

Efterårsferie på bibliotekerne

Når det regner og blæser udenfor, så kig forbi dit lokale bibliotek i efterårsferien og deltag i de sjove og kreative aktiviteter.


Aalborg Bibliotekerne vil gøre op med myten om, at lokalpolitik er dødsygt. Vi vil slå et slag for demokratiet, og vi tror på, at humoren er det stærkeste virkemiddel.


Comedy og politik

Vi vil sparke de unge vælgere ud af sofaen og ind på biblioteket til et sjovt og anderledes vælgermøde.  Comedy bliver vores tema og vi laver den fedeste valgdebat, hvor vi både stimulerer lattermuskler og valgdeltagelse. Vi vil vise, at politik både kan være vigtigt og sjovt.

Vælgermødet bliver en skøn blanding af comedy-show med den professionelle, kendte komiker Mark Le Fevre og paneldebat mellem byrådskandidaterne fra de politiske partier.

Mark Le Fevre er ordstyrer, fordeler taletid, stiller spørgsmål, og med standup og jokes lægger han op til debat om forskellige politiske emner.

Insult battle

Vi krydrer det hele med at hive politikerne ud af deres comfortzone. Kandidaterne skal nemlig op mod hinanden i en insult battle. Her skal politikerne ”riste” hinanden og tage hinandens politik ud på en sjov og humoristisk måde. Ren og skær fornærmelse!! Der er altså tale om en raffineret form for politisk mudderkastning, hvor det hele er med et glimt i øjet og uden at det bliver personligt.17.00: Velkomst (Biblioteket) og intro-stand up om politik (Mark).
17.05: Præsentationsrunde af politikerne: 1 minuts taletid til hver. (navn, parti, mærkesager)
17.15: Standup-oplæg om det politiske tema ”Beskæftigelse” (Mark)
17.20: Paneldebat om ”Beskæftigelse”
17.35 Standup-oplæg om det politiske tema ”Velfærd” (Mark)
17. 40: Paneldebat om ”Velfærd”
17.55: Standup-oplæg om det politiske tema ”Kultur”
18.00. Paneldebat om ”Kultur”
18.15. Insult battles.
18.35. Spørgsmål til politikerne fra publikum.
18.55. Exitpoll- Afstemning med håndsoprækning: Er det rød eller blå blok, der vinder borgmesterkæden i Aalborg.
19.00 Slut

Særligt om Insult Battle:
To politikere sidder over for hinanden, stirrer hinanden dybt i øjnene og rister hinanden med jokes på skift. Vi har på forhånd valgt, hvem der battler hvem, så I er forberedte på, hvem I skal fornærme på det groveste. Vi anbefaler, at I rister hinandens politik, ideologi og mærkesager og undgår at blive personlige. I linket forneden kan I se vores eksempel på, hvordan en politisk insult battle kunne se ud. Husk: det er ingen skam at have et huskepapir med. Vi anbefaler at I forbereder 10 korte punchline-jokes. Der skal som sådan ikke findes en vinder af de forskellige battles, men det handler om at få hinanden (og publikum) til at grine. Jo sjovere jokes der fyres af, jo højere griner publikum, og på den måde giver ”stemning” en indikation af, hvem der trækker sig sejrsrigt ud af battlen.

Vi har samlet et mega-skarpt panel og her ser I Insult battle kampplan/deltagerliste:

Runde 1 SF: Benjamin Jørgensen vs. DF: Frederik Hentze
Runde 2 Alternativet: Camilla Bundgaard Christensen vs. Konservative: Christian Strier Jacobsen
Runde 3 Enhedslisten: Anna Aaen vs. Radikale Venstre: Frederik Ditlef Martens
Runde 4 Socialdemokratiet: Lasse Frimand Jensen vs. Venstre: Mads Duedahl


Gratis - tilmelding ikke nødvendig

Spørg Biblioteksvagten