For evigt. Måske af Anica Mrose Rissi

Den her bog burde være en sød kærlighedshistorie, om pigen der forelsker sig sådan rigtig for første gang. Om hendes første gang. Om hvordan hende og kæresten går lange ture, hygger sig, snakker og i det hele taget har det dejligt. Sådan burde denne historie være, men det er den bare ikke - i hvert fald ikke hele tiden. For selvom Bee forelsker sig hovedkulds i Aiden og han (på overfladen) virker som den perfekte fyr, opdager hun dog at han er meget mere end perfekt. Men når man knap nok er voksen kan det være utrolig svært at sige nej og gøre det, som man ved er rigtigt. For hvad hvis man mister kærligheden?

 

I en tid hvor der er utrolig meget fokus på unges følelsesliv, mentale sundhed og psykiske sygdomme i ungdoms litteraturen er netop emnet om vold - både fysisk og psykisk - også vigtigt at tage op. For det er ikke Bees skyld at Aiden reagerer som han gør. Som 17-årig skal man have lov til at se sine venner, arbejde og gå i skole, uden at man skal være bange for at svare for sent på en besked, misse et opkald eller glemme en aftale. Man skal ikke isolere sig med en kæreste. Heller ikke selvom denne kæreste er nok så sød og forstående - når han er i godt humør. Ens første kæreste burde give en blå blomster og sende søde digte, ikke blå mærker og skideballer.

 

Heldigvis bliver Bee klogere og selvom hun har dårlig samvittighed, ved hun inderst inde godt at hun har gjort det rigtige. Hun har gjort det der skulle til for at hun kunne komme videre med sit liv. Det er der så mange andre derude, der også burde gøre. Jeg håber at bøger som denne kan være med til at give dem modet til at tage det skridt der kan få dem ud af et usundt forhold, eller i hvert fald være med til at lære dem at læse tegnene på, at der er noget helt galt. Jeg håber at den kan hjælpe - jeg vil i hver fald varmt anbefale den!


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Dalbro

Forlag:

CarlsenPuls

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten