Min historie af Nadia Nadim

Det stod ikke ligefrem skrevet i stjernerne, at Nadia Nadim skulle gøre karriere som professionel fodboldspiller og læge, da hun i en alder af 12 år blev indlogeret på et asylcenter i Nordjylland efter at have flygtet fra Afghanistan sammen med sin mor og fire søskende. Men Nadia Nadim er et glimrende eksempel på, at selv de største drømme kan blive til virkelighed, hvis bare du arbejder hårdt nok for at realisere dem.

I dag tørner 30-årige Nadim ud for både Danmarks kvindefodboldlandshold og den engelske storklub, Manchester City, mens hun sideløbende er i gang med at færdiggøre medicinstudiet på Aarhus Universitet. Sidste år modtog hun prisen som Årets Dansker 2017 af Berlingske Tidende, og nu kan Nadia Nadim så skrive forfatter på et i forvejen imponerende CV med udgivelsen af selvbiografien Nadia Nadim - Min historie.

Fra flygtning til fodboldstjerne
I sin nye selvbiografi skildrer Nadia Nadim vejen fra flygtning til dansk fodboldstjerne ud fra et ønske om at inspirere andre til at forfølge drømme og kæmpe for sine mål. Bogen kommer rundt om alle Nadims sportslige succesoplevelser – lige fra Champions League-debuten med Fortuna Hjørring og udenlandseventyret i USA til deltagelsen ved europamesterskaberne i 2017, hvor hun spiller sig ind i danskernes fodboldhjerter og for alvor slår sit navn fast som kvindelandsholdets nye stjerneangriber. Bogen dykker desuden ned i den personlige modgang, som den danske fodboldspiller med afghanske rødder har mødt. Her fortæller Nadim eksempelvis om, hvordan en hård barndom og den barske flugt ud af hjemlandet har påvirket hendes voksenliv på både godt og ondt.

En inspirerende bog fuld af stærke holdninger
Med Nadia Nadims nye selvbiografi har vi at gøre med en bog, der både formår at inspirere, røre og motivere. Det er en bog skrevet på ærlighed, og hovedpersonen selv ikke er bleg for at tage bladet for munden og give sine mening til kende om bl.a. direktør for Spillerforeningen, Mads Øland, og DBU. Er du, ligesom mig, vild med selvbiografier skrevet af markante personligheder, er der god sandsynlighed for, at denne bog også falder i din smag - hvad end du er fodboldinteresseret eller ej.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Matias Dong Yung Kirstein Petersen

Forlag:

Politikens Forlag

Materialetype:

bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten