Sådan overlever du livet af Maren Uthaug

Marens Uthaugs populære streger med 100 gode råd til ungdommen.


Uthaug deler ud af gode råd til ungdommen efterfulgt af sin velkendte streg til at underbygge pointerne. Hun rammer hovedet på sømmet med sine råd om stort og småt, som kommer hele vejen rundt om det at være ung. De spænder lige fra uønsket hårvækst, sex og stoffer til kærlighed, tøjvask og tro. Os over 30 (og lidt til) vil også kunne genkende os selv i striberne. Her er en slags nutidig lettere politisk ukorrekt og humoristisk Emma Gad til ungdommen.

Nogle af rådene går på de ydre ting som udseende, hygiejne og sex:

”67. Ansigt for sig. Køndele for sig.”
Hvis man absolut vil sende nøgenfotos til andre, er det en god ide at adskille ”tingene” så det ikke senere bider en i røven så at sige.

”36. Lad være med at bruge for meget makeup.”
Der er en hårfin balance mellem at ende med at ligne eksploderet kødfars og den fineste englehud.  

Andre råd handler om værdier, opførsel og karakter:

”45. Lad være med at overanalysere alting.”
Kærlighed går bare meget nemmere, hvis man undgår at overanalysere og tager det sagte for pålydende.

”57. Du skal turde.”
Nogle gange skal man sige til andre, hvordan man i virkeligheden går og har det for ellers hober det sig op. 

Uthaug har som oftest en dobbelttydighed i budskaberne, hvori det humoristiske hviler. Gode råd er gode nok, men livet er også fejltagelser og fortrydelse og om noget så moraliserer Uthaug ikke. Et eksempel på Uthaugs fejlbarlige tilgang til livet: når man har drukket en sund smoothie og dyrket motion, så kræver det noget med fløde senere på dagen. Der skal være balance i tingene.  

Målgruppen for denne lille humoristiske sag er selvsagt ungdommen, men os andre, der elsker Uthaugs striber, kan bestemt også få en lille hyggestund og trække på smilebåndet over vores ungdoms naivitet, uskyld og bommerter. Spørgsmålet er, om ungdommen vil læse bag om humoren og efterleve nogle af budskaberne eller blot læse den for underholdningens skyld. Jeg håber på begge dele! Det er næsten en naturlov, at de selv skal drage deres egne erfaringer og at de er døve overfor voksnes velmenende råd. Som mor til to piger vil jeg dog håbe, at de engang (når de er store nok) vil læse bogen og det efterfølgende kan afføde en snak uden løftede pegefingre om alle aspekterne af at være ung.


reserver Tegneserie
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Line Hoffgaard

Forlag:

Gyldendal

Materialetype:

tegneserie

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten