Hvad køer ved om livet af Rosamund Young

Hvis du tror, du ved noget om køer, så læs denne bog og bliv klogere. En samling af den herligste ko-filosofi, der vækker livsglæde og smil på læben.

 

På familiegården Kite’s Nest tager man dyrevelfærd og ikke mindst køer seriøst. I denne bog fortæller Rosamund Jung om sine observationer og betragtninger af koen som individ, og hvordan den i høj grad indgår i et socialt fællesskab med resten af flokken. Når den vel at mærke har mulighed for det. Der er ikke tale om videnskabelig dokumentation, men en slags ko-filosofi om køernes daglige liv på gården, som også mennesker kan blive meget klogere af at læse.

 

Hvis du tror, du ved noget om køer, så læs denne bog og bliv klogere på køer og på livet. Ikke blot livet som ko, men i høj grad også dit eget. ’Hvad køer ved om livet’ vækker masser af stof til eftertanke om køers basale behov for at kunne udvikle deres naturlige sociale liv, hvilket er umuligt i et konventionelt landbrug. For køer er lige så forskellige som mennesker og har både humor, intelligens og empati.

 

Rosamund Jung er opvokset på Kite’s Nest og driver gården i forældrenes fodspor. På gården indførte de økologi og tænkte på dyrevelfærd, længe før det blev moderne med tanken om, at det var det eneste rigtige at gøre for at sikre køernes trivsel. Gennem generationer af køer følger læseren slægters udvikling og deres særegne måder at indgå i fællesskaber og knytte bånd til hinanden – akkurat som mennesker.

 

Bogen er selvsagt oplagt læsning for enhver dyreven, men kan også nydes for dens originalitet og mange unikke og underfundige fortællinger. Indimellem bliver Jungs fortolkning af køernes liv lidt for sødladen og dramatiseret, men det er til at se igennem fingre med. Trænger du til noget andet at læse, vil bogen her være et godt alternativ. Nok er den hurtigt læst, men du vil aldrig glemme den.


reserver Bog
box img

Søg på emne:

Anbefalingen er skrevet af:

Pia Bechmann

Forlag:

Don Max

Materialetype:

Bog

Biblioteksvagten Spørg Biblioteksvagten