Inspiration

På denne side kan du finde inspiration til gode bøger som du kan læse med enten ørerne eller øjnene.

Nota

Nota er et digitalt bibliotek og videnscenter. Ordblinde og synshandicappede kan blive medlemmer hos Nota. For at blive medlem, skal du have en erklæring på, at du er ordblind eller synshandicappet.

Du kan se en vejledning til at blive indmeldt på Nota her

Når du er indmeldt i Nota, kan du låne lydbøger og ebøger fra NOTA Bibliotek og få indlæst tekster, du skal bruge til dit studie eller arbejde.

Buggi for Nota-brugere

Nota Bibliotek stiller nu Buggi.dk til rådighed for sine brugere. Det betyder, at børn nemt kan finde frem til bøger, de har lyst til at læse eller lytte til ved at klikke på emojier og figurer i Buggi. Det fungerer sådan, at børn med adgang til Nota skal vælge Nota på listen over skoler og biblioteker. Så viser Buggi de titler, de har adgang til via Nota – og der er link direkte til bogen i Nota.

Du finder Buggi her

eReolen og eReolen GO

På eReolen kan du læse ebøger på nettet og høre lydbøger. Du kan bruge eReolen via hjemmesiden ereolen.dk. Du kan også hente appen eReolen og læse og lytte via mobil eller tablet.

Find eReolen her 

På eReolenGo finder du ebøger og lydbøger til børn.

Find eReolen GO her

På biblioteket

På biblioteket kan du få hjælp til at finde de rigtige materialer. Du kan f.eks. låne lette bøger til voksne og unge.

Find lette bøger til voksne og unge ved at klikke her

#ordblidlitteratur

På Instagram kan du finde Ordblidlitteratur, hvor Mia, der selv er ordblind, anbefaler god, kort og dermed overskuelig litteratur.

Find Mias Instagramprofil her