Søg her...

Børn skal også lære ‘at gå over vejen’ på internettet
07-02-2017

I år sætter over 100 lande fokus på forældrenes rolle i at gøre internettet sikkert for børn. En kampagnefilm med Ditte Hansen sætter temaet på spidsen.

Hackere bryder ind i din computer, virus stryger gennem netstik, og der spioneres og lures fra alle sider på dine sociale medier. Sikker Internet Dag afholdes hvert år af over 100 nationer med det formål at gøre internettet til et sikrere sted at opholde sig.

I 2017 er der fokus på forældrenes rolle i at give deres børn en digital opdragelse. Nøjagtig, som når de lærer at se sig til begge sider, før de går over vejen, skal børn også lære at færdes sikkert på internettet.

Forældre som rollemodeller

I den forbindelse er forældrene klare rollemodeller, og det er derfor vigtigt, at den moderne forælder kender til de farer som de selv - og deres børn - kan blive udsat for.

Her er der hjælpe at hente i guiden ”Der er så meget forældre ikke forstår...”, og i en ny kampagnefilm med Ditte Hansen.

Hvor kampagnevideo nærmest er en opskrift på alle de ting, man som forælder ikke skal gøre, er guiden udviklet som en indføring i børns online-liv, målrettet forældrene til de 7-12-årige.

Guiden er blevet til som et samarbejde mellem Medierådet for Børn og Unge, Center for Digital Pædagogik, Red Barnet og flere private erhvervsaktører.

Digitalt selvforsvar på Aalborg Bibliotekerne

Netop vægtningen af forældrenes rolle i den digitale opdragelse falder godt i tråd med Aalborg Bibliotekernes satsning for første halvdel af 2017.

Her sætter Aalborgs biblioteker netop fokus på at få spredt budskabet om digital dannelse og netetik og arrangerer derfor i samarbejde med flere skoler en række workshop for forældre med børn i grundskolen.

For at understøtte bibliotekernes brugere i deres brug af digitale tjenester og ydelser, producerer og formidler Aalborg Bibliotekerne også løbende materiale om problematikker inden for internetsikkerhed.

Eksempler på det er vores video om falske nyheder på internettet eller videoerne om digitalt selvforsvar.