Vølvens vej og noget der ligner

22.05.23
Venter du på 'Ulvegabet', tredje del i den episke serie "Vølvens vej"? Så kan du her finde inspiration til, hvad du skal læse, mens du venter.

"Vølvens vej" er en storslået fortælling planlagt til flere bind om den stærke, unge vølve Snehild. Tidsmæssigt befinder vi os i jernalderen, en tid præget af stridigheder mellem konger og kampen om gudernes gunst.

Snehild bliver født under en voldsom snestorm med hjælp fra jættekvinden Hyrrokin. Hun vokser op i kongeriget Himlinge som ven til de to kongesønstvillinger, men som 12 årig tager hendes skæbne en uventet drejning. Snehild har synets gave, som hun må lære at styre, og da hendes vej igen krydses med Hyrrokin, er det ikke det eneste, hun lærer. Magtkampe, manipulation, blodhævn og begær og nøgleord i den dramatiske fortælling om Snehild, som tager udgangspunkt i den nordiske mytologi. 

Anne-Marie Vedsø Olesen er flyttet fra København til Stevns, og netop naturen på Stevns er bogens kulisse. Kongsbyen Himlinge er baseret på landsbyen Himlingøje, og byen ligger i Sialand, som er et gammelt ord for Sjælland, mens bogens flod Trygvel er virkelighedens Tryggevælde å. 

Den første bog i serien, "Vølvens vej - Snehild", er oversat til otte sprog. Den var sidste år nomineret til Læsernes Bogpris, og den vandt DR Romanprisen samme år. Filmrettighederne er solgt til Apple Tree Productions hos Piv Bernth, som står bag serier som "Forbrydelsen" og "Nikolaj og Julie".

Læs eller genlæs de to første bind i serien Vølvens vej og forhåndsreservér allerede nu Ulvegabet
 

Inspiration