Vinterferie - hvad skal vi spille?

Når ungerne er færdige med at rulle sig i sneen (7-9-13) og kommer indenfor til varm kakao er tiden perfekt til at sætte et brætspil på bordet. Men hvad skal I spille?

Vinterferie er perfekt til brætspil. Det er koldt og mørkt udenfor, så tænd lampen indenfor og saml familien om et spil. I listen herunder får I vores anbefalinger til familiespil, hvor både de små, de lidt større og de helt store børn kan være med.

Er I ikke til brætspil eller har I bare spillet alt hvad I orker, så kan vi måske friste med nogle gode bøger, filmanbefalinger, eller gode idéer til aktiviteter i ferien.

HINT Junior

I serien af Hint-spil er der foreløbig kommet tre forskellige udgaver. Originaludgaven Hint og spil nummer 2 i rækken "Det røde Hint" er helt fantastiske familiespil, for særligt de største børn. Men for de mindste har skaberne af Hint udgivet Hint Junior som er noget nær det perfekte gætte-spil til børnefamilien. Det gælder - ligesom de andre Hint-spil om at få dit hold til at gætte hvad der står på dit kort, men som noget nyt introducerer Hint junior de sjove hintmojier til at give ledetråde med. Hint junior anbefales fra 4 år og op, mens de andre Hint-spil anbefales fra 15 år og op.

Bezzerwizzer Familie

Spørgsmåls- eller quizspil er en klassisk genre indenfor brætspil, og næst efter Trivial Pursuit er Bezzerwizzer klart det største i Danmark.
Bezzerwizzer Familie anbefales fra 10 år og opefter, og giver alle i familien mulighed for at være med. Her skal man i vanlig stil svare på spørgsmål indenfor emner man trækker fra en pose og kan man ikke det, ja så kan man måske lære noget. Og hvem siger at man ikke må lære noget mens man har det sjovt?
Bezzerwizzer Familie kan spilles med 2 eller flere spillere og tager mellem en halv og en hel time at komme igennem.

Spejle æg

Det her spil kan mor og far sikkert huske fra deres egen barndom. Slå med en terning og alt efter hvad du slår skal du lægge et æg i æggebægeret, der passer til tallet er bægeret fyldt får du ægget fra bægeret i din egen kurv. Slår du derimod 6 må du spejle dit æg i stegepanden og den som først kommer af med alle sine æg - hvad end det er til æggebægeret eller stegepanden - har vundet. Sjov, simpelt og en fornøjelse for hele familien.

 

Var der ikke noget her, der fængede kan det være at du kan finde inspiration i disse videoer med brætspilsanbefalinger fra to af vores brætspilselskende bibliotekarer, Jacob og Kristian.
God spillelyst og god vinterferie.

Tags
Inspiration