Vidunderlige Emily in Paris

27.10.20
Netflix serien Emily in Paris oser af sød romantik, skæve karakterer og kvikke replikker. Har du lyst til mere i samme stil, så læs med her.

Få byer oser af romantik og kærlighed som Paris med sine smukke bygningsværker, hyggelige caféer og charmerende kvarterer.

I komedien Emily in Paris møder vi amerikanske Emily, som flytter til Paris for at arbejde i et chikt marketingsfirma for at videregive et amerikansk syn på reklamevirksomhed. Det bliver ikke taget godt i mod af hendes skrappe chef Sylvie, som allerede på Emilys første dag gør det hende klart, at hun er dømt til at mislykkes. 

Herfra venter der Emily utallige udfordringer og modstand på kontoret, og hun må prøve at tilpasse sig den franske facon og lære sproget i en fart. Det lykkes ikke altid, men med selvtillid og stil går hun helhjertet ind i projektet, og snart er hun forelsket i Paris og måske også en fyr eller to?

Herunder finder du forslag til romaner, der ligner Emily in Paris.

Anna og det franske kys af Stephanie Perkins

Anna er glad og tilfreds i Atlanta, hvor hun ser frem til at starte på sit sidste år på high school.
 
Hun har en trofast bedste veninde, et godt fritidsjob i og et crush på en fyr, der netop er begyndt at vise interesse for hende. Anna bliver derfor ikke begejstret, da hendes far beslutter sig for at sende hende på kostskole i Paris.
 
Selv om Anna ikke kan fransk møder hun hurtigt en ny gruppe venner, og ikke mindst den søde og charmerende Étienne St. Clair. Desværre er han allerede taget - og det er Anna vel egentlig også? Men i lysets by kan alting ske.
 

Forførende Paris af Alexandra Potter

Ruby Millers kæreste brænder hende af, og hun drager derfor alene til Paris.

I kærlighedens by støder hun på nogle gamle og hemmelige breve mellem to elskende, og Ruby beslutter sig for at opklare mysteriet om deres ulykkelige forhold.

Alene i Paris af Jojo Moyes

Nell er 26 år og har aldrig været i Paris. Hun har heller aldrig været på weekend med sin kæreste. I det hele taget er hun ikke kendt for at være den mest eventyrlystne type, men det er det vist på tide at få lavet om på.

Nell arrangerer en romantisk weekend for to i byernes by, men i sidste øjeblik brænder kæresten hende af, og Nell beslutter noget impulsivt at tage af sted på egen hånd.

Alene i Paris møder Nell tjeneren Fabien, og sammen med Fabien og hans venner oplever Nell sit livs eventyr.

Sommer i Paris af Sarah Morgan

Grace booker en rejse til Paris sammen med sin mand for at fejre, at de har været sammen i 25 år.

Men Graces mand vil ikke med til Paris - han vil skilles! I chok og forvildelse tager hun afsted alligevel, og i Paris opstår et usædvanligt venskab mellem Grace og 18-årige Audrey, som hun tilfældigt møder.

Der går altid et tog til New York af Carey Heywood

Paige Sullivan er netop hjemvendt fra New York med kufferten fuld af skuffelser. Hun har mistet sit firma, sin kæreste og alle sine penge, og bor på sin mors sofa i Woodlake, New Hampshire, mens hun prøver at finde ud hvad næste skridt skal være.

Hun drømmer om at kunne genoptage karrieren som eventplanner måske i Texas, hvor der ikke er nogen, der kender hende. Hvad Paige ikke drømmer om, er at gøre rent for andre, stå i en sølle kaffebar om dagen og et endnu mere sølle værtshus om aftenen for at skrabe penge sammen til sin drøm.

Bare en dag af Gayle Forman

Allysons liv er præcis som hendes kuffert; pakket, planlagt og ordentligt. Lige indtil hun møder Willem, som slår benene væk under hende.

Da han opfordrer hende til at tage med ham til Paris, er Allyson klar. Det ligner hende ikke at være så spontan, men det fører til en dag med chancer, frihed, nærhed og forelskelse: et døgn, der forandrer Allysons liv.

Den dag, der forandrede alt af Laura Tait

Holly husker udmærket Alex. Men hun besluttede for ti år siden, at kærlighed ikke skulle blandes med venskab, men hun er ikke helt sikker på det stadig gælder.

Hvad nu hvis følelserne aldrig rigtig helt forsvandt?

Alex vil sætte alt ind på sit nye job. Han vil starte på en frisk i en storby, og han er næsten sikker på, at det at flytte til London intet har at gøre med Holly.

Djævlen går i Prada af Lauren Weisberger

Da Andrea første gang træder ind i Runways supersmarte Manhattankontor, ved hun intet om modebranchen og slet intet om den frygtede og feterede chefredaktør Miranda Priestly.

Men snart ved Andrea alt for meget. Hun ved, at det er fyringsgrund ikke at gå i stiletter på arbejde, at man kan købe alt - biler, manicure, tøj - på bladets regning, men at man aldrig må forlade sit skrivebord eller lade Mirandas kaffe blive kold.

Hun ved, at hvis Miranda ringer kl. 3 om natten, om så ens kæreste lige er skredet og ens bedste veninde arresteret, så kommer man. Og mest af alt ved hun, at Miranda er et uhyre af en chef, som får selv Cruella de Vil til at ligne den gode fe.