Vi læser sammen

24.01.21
Fællesskab og læseglæde er i fokus i et nyt initiativ.

Aarhus Litteraturcenter står bag Vi læser sammen, der samler både vante bogorme og nye læsere i et landsdækkende læsefællesskab; et fællesskab, hvor man sammen – men hver for sig – kan fordybe sig i emner som Mellemøsten, #Metoo, familierelationer og meget mere.

Et nyt fællesskab i en ensom tid

Vi læser sammen er et fællesskab for alle i en tid med isolation og ensomhed. Foreningslivet er lukket ned, kulturen står på standby, og vi må ikke samles mere end en lille håndfuld mennesker. Der er mange, der føler sig særligt isolerede og ensomme i denne tid, hvor der er blevet sat en stopper for hverdagen og for normaliteten.

Vi læser sammen

Fællesskabsfølelsen er vigtigere end nogensinde før, og derfor har Aarhus Litteraturcenter taget initiativ til et nyt, landsdækkende læsefællesskab, som de kalder Vi læser sammen. Fællesskabet er åbent for alle, der vil være med, uanset om man sluger den ene bog efter den anden, eller om man ikke rigtig har læst andet end det, man blev tvunget til at læse i skolen.

Læs mere om Vi Læser Sammen og Aarhus Litteraturcenter her

Hvilken bog skal vi så læse?

Fem bøger blev sat til afstemningen, for det er læserne, der er  med til at bestemme,  hvilken bog skal der læses og samtales om i marts. De fem bøger er
 

Og vinderen er 

Alle bøgerne behandler aktuelle emner, der rummer mange indgange til samtaler. Det er emner som Mellemøsten, #MeToo, familierelationer, Afrika og meget mere. Vinderen blev offentliggjort den 21. januar, og det er denne bog og forfatter, som festivalen kommer til at kredse om. 

Den heldige vinder er "Løbeklubben i Saudi" af Lotte Garbers.

Inspiration