Musikpodcast Min tone i livet

Vi anbefaler podcasten "Min tone i livet"

14.11.19
Hvilket nummer giver dig myrekryb, får dig til at danse af glæde eller tager dig med tilbage til dengang du fik dit første kys? Hvilken sang vil du vælge som dit livs soundtrack?

Serien består af korte stemningsmættede podcasts på 5 til 8 minutter, hvor du kan høre, hvorfor musikken har en særlig plads i hovedpersonens hjerte. Fælles for alle fortællerne er, at de har et helt særligt forhold til en bestemt melodi. 

Alex Nyborg Madsen og David Bowies "1984"

David Bowies funky George Orwell-fortolkning "1984" markerer et før og et efter i radioværten Alex Nyborg Madsens liv. Den gav ham oplevelsen af, at musik ikke kun er underholdning, men også kan få én til at tænke og reflektere. Måske var det endda nummeret, der sørgede for, at Alex endte bag en radiomikrofon og ikke som autoforhandler i dueblåt jakkesæt.

Mie Bendtsen og Kim Larsens "Den allersidste dans"

Da Mies farmor døde, skabte en sang både et mentalt og et fysisk aftryk hos Mie. Den allersidste dans kan være svær at høre, for den vækker et stort savn, men heldigvis også de glade minder om et elsket familiemedlem – og Mie har ligefrem fået tatoveret en linje fra sangen.

ANYA og Elvis Presleys "Can't help falling in love"

En meget ung Anya sidder på gulvet i familiens stue. Rundt om klaveret står hendes mor og to storesøstre, der øver sig på en 3-stemmig a cappella-udgave af Elvis' "Can't Help Falling in Love". Lyden og synet gør Anya nysgerrig på tekstens gloser og mening, og det starter en kærlighed til korharmonier, som vokser ind i de sange, Anya skriver i dag.

Brian Holm og Thin Lizzys "Got to give it up"

Sportsdirektør og tidligere cykelrytter Brian Holm elsker rockmusik, særligt de irske hardrockere Thin Lizzy. Når familien er lagt i seng, skruer han op for favoritnummeret ”Got To Give It Up”, gruppens taberhymne fra 1979, og mindes sine unge år i et til tider barskt miljø på Amager.

Livets lydspor

Dette er blot et udpluk på nogle af de mange kendte såvel som almindelige danskere, som fortæller om ét bestemt musiknummer, som har betydet noget særligt i deres liv. Hver uge kommer der et nyt afsnit i serien. 

Du finder alle episoder af Min tone i livet her