Vi anbefaler: Læseoplevelser til dig derhjemme

25.03.20
På Aalborg Bibliotekerne kan vi ikke dy os, selvom vi er sendt hjem og biblioteket er lukket. Vi elsker at formidle gode læseoplevelser og derfor har flere kolleger skrevet boganbefalinger hjemmefra. Det er vel at mærke bøger, du kan få fingre i med det samme.

Læs vores kollegers anbefalinger og find linket til bøgerne på eReolen og eReolen Global nederst i anbefalingerne.

Et godt bud på en dansk roman får du af Anna, som anbefaler Dorrit Willumsens ”Løg trækker tårer”. Det er en skæv og skøn roman om Wendy på 74 år, som iført ulvepels flytter ind i en skunk i en fremmed mands lejlighed.

Vores kollega Helle anbefaler Martin Jensens historiske roman ”Døden er et øjeblik” om en fattige dreng fra Vestfyn, der ad skæbnens veje føres til USA, hvor han ender som plantageejer. En klog og underholdende roman om Danmark og USA i sidste halvdel af 1800-tallet lover Helle.

Mette er ret begejstret for den svenske multikunstner Jonas Gardells autobiografiske roman ”En betingelsesløs kærlighed”, hvori Jonas fortæller om sin opvækst, sin families opløsning og samtidig giver et præcist tidsbillede af Sverige i 1970’erne.

Er du mere til en spændende roman fra 2. verdenskrig, så anbefaler Lissa Kate Quinns medrivende historiske roman ”The Huntress”, hvori en række personers veje krydser hinanden på dramatisk vis. Bemærk, at romanen er på engelsk.

En bog for bogelskere! Hvis du også er en bogelsker, så anbefaler Rikke at kaste sig over Jean-Paul Didierlaurents ”Læseren i morgentoget”, som er en kærlighedserklæring til litteraturen. En sjov, pudsig og fortryllende læseoplevelse.

Mærk mørket snige sig ind på hovedpersonerne - og på dig - i den psykologiske thriller “Lejligheden" af S. L. Grey. Vores kollega Matilde anbefaler denne roman om et ægtepar, der "boligbytter" og flytter ind i en parisisk lejlighed, som er alt andet end hyggelig og idyllisk.

Lyst til flere boganbefalinger?

Vi anbefaler løbende digital skønlitteratur, som er muligt at få fat i her under karantænen.

Læs vores anbefalinger her