Verden rundt - 4 børnefilm til efterårsferien

Det er blevet efterår med dertil hørende regn og rusk, så hvad kunne være bedre i disse corona-tider end at krybe under tæppet i sofaen, og gennem skærmen tage på efterårsferie i filmens verden.

Her er fire bud på underholdende film fra hele verden, der kan ses af de fleste børn, og de voksne kan uden problemer også kigge med. De fire film har alle det tilfælles, at filmens hovedpersoner må rejse bort fra deres hjem, af den ene eller den anden grund, og det medfører selvfølgelig at der opstår diverse problemer undervejs.

Om man er en japansk heks under uddannelse, en lille dansk pige der savner sin bamse, en svensk dreng der mister sin mor, eller en amerikansk dreng der løber hjemmefra, kan alle få brug for hjælp og vejledning på rejsen.

God film-fornøjelse til hele familien.

Kiki den lille heks

Kiki er en 13-årig heks der rejser hjemmefra, for det gør man i hendes familie. Med sig har hun sin mors flyvende kost og sin talende kat. Kiki må lære at klare sig selv, men får heldigvis masser af hjælp af folk i den nye by.

Filmen er baseret på den skønne japanske tegnefilm af samme navn, lavet af mesterinstruktøren Hayao Miyazaki i 1989.

Se filmen ”Kiki den lille heks” på Filmstriben nu

Kaptajn Bimse

7-årige Anna er ked af det, fordi hun har glemt sin dukke Sophie i sommerhuset, og hendes forældre vil ikke hente den. Sammen med bamsen Johnson tager hun sagen i egen hånd. Hun flyver afsted med Kaptajn Bimse i hans gule flyvemaskine sammen med andenpiloten Goggeletten. Rejsen byder på magiske væsener og en stor udfordring for både Bimse og Goggeletten, fordi de må overkomme deres frygt for den uhyggelige Hulkemoren.

Filmen er baseret på den populære børnebog af Bjarne Reuter, som har skrevet 6 bøger om Kaptajn Bimse.

Se filmen ”Kaptajn Bimse” nu på Filmstriben

Mit liv som hund

Fortælling fra Sverige i 1959 om 12-årige Ingemar som bor med mor og storebror Erik i en lille lejlighed. Som en sand overlevelseskunstner formår han at holde alle katastrofer på afstand med humor og ukuelighed på trods af drillerier, moderens sygdom og død og hunden Sickan's aflivning.

På trods af alle disse genvordigheder, er ”Mit liv som hund” en varm og rørende film med en god portion humor, og efter filmen er der masser at tale om.

Se filmen ”Mit liv som hund” nu på Filmstriben

Moonrise kingdom

Året er 1965 og på øen New Penzance har den 12-årige forældreløse spejderdreng Sam nøje planlagt at løbe væk med sin jævnaldrende kæreste Suzy. De får dog hurtigt spejderdrengene, øens politimand og Suzy's familie i hælene.

Filmens instruktør, Wes Anderson, har med denne finurlige komedie kreeret et lille mesterværk, befolket med skæve og rørende eksistenser.

Se filmen ”Moonrise kingdom” nu på Filmstriben

Inspiration