Foto af bogen Villads fra valby holder fødselsdag

Tillykke Villads - 10 år

27.09.19
Villads' fylder 10 år! Tillykke til ham og hans "mor" Anne Sofie Hammer.

Hun debuterede sent, men nu er hun ikke til at stoppe. Anne Sofie Hammer er forfatteren bag bestsellerserien om Villads fra Valby, der i år fylder 10 år.

Lige siden Anne Sofie Hammer var lille, drømte hun om at blive forfatter, men mens hun voksede op, forstod hun på sine omgivelser, at det ikke bare var noget, man blev. Derfor skulle der gå rigtig mange år, før hun begyndte at skrive bøger. Efter at have fået børn følte hun, at der manglede en god højtlæsningsbog, som kunne ramme flere aldersgrupper. Og sådan startede idéen om Villads fra Valby.

Valby er et forstadskvarter til København, men det er egentlig ikke væsentligt, for alle steder i verden finder man børn som Villads. Børn, der er nysgerrige, fulde af energi og fantasi. Børn, der ikke ønsker at gøre noget forkert, men som alligevel altid kommer galt af sted. Lidt som en moderne Emil fra Lønneberg. Serien om Villads fra Valby, der findes som både højtlæsning og læseletbøger, er blevet filmatiseret og kan i 2019 fejre ti års jubilæum.

Anne Sofie Hammer er født i 1972, arbejdede efter at have læst på universitetet en del år som tekstredaktør, inden hun debuterede i 2009 med Villads fra Valby. Udover serien om Villads har hun udgivet ungdomsbøgerne 'London kalder 'og den seneste 'Mig og Dylan Walker – eller historien om hvordan jeg ødelagde mit sidste skoleår'  (2016).

Forfatterportrættet er skrevet af Nana Baaner Klitgaard, Master i børns litteratur og medier til Danish Literary Magazine for Children and Young Adults udgivet af Statens Kunstfond 2016 og opdateres af Litteratursidens redaktion.

Bøgerne om Villads

Der findes 20 bøger i serien om Villads. Den seneste udkom for nyligt og hedder Villads fra Valby har fødselsdag

Find bibliotekets fysiske bøger herunder.

Der er også mulighed for at læse bøgerne om Villads digitalt på eReolen GO! Find dem her.
 

Inspiration